Sport

Borkai Zsolt újabb négy évet akar a MOB élén eltölteni

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

rovatvezető. 2017. 03. 13. 14:24

Korábban a témában:

Dr. Török Ferenc, az öttusázók korábbi szövetségi kapitánya, Tokió olimpiai bajnoka a hétfői Népszavában úgy fogalmazott,

Borkai Zsolt nagyon sok kárt okozott a magyar olimpiai mozgalomnak, szeretném, ha önkritikusan értékelné a tevékenységét, és kiiratkozna a magyar sport vezetéséből.

Elég erős szavak. A 24.hu Dr. Török kijelentése kapcsán kereste meg a MOB elnökét.

Sokadjára szólítja fel lemondásra Dr. Török Ferenc. Miért?

Az ellenem és a MOB ellen évekkel ezelőtt indított keresetébe belebukott, vesztesként hagyta el a bíróságot. Úgy látszik visszatérő rögeszméjévé vált, hogy engem ellehetetlenítsen és akár élete végéig támadjon. Sportolóként megtanultam a sportszerűséget. Vele kapcsolatban már valamennyi ügyünket lezártnak tekintem, ezért továbbra is a dolgommal foglalkozom, van mit tennem.

Ha már Dr. Török pereket vesztett, miért támadja még mindig?

A mostani támadás és a tavaly novemberi alapszabály-módosító közgyűlés előtti hasonló felütéssel zajló cikkek időpontválasztása között kétségtelenül látszik az összefüggés: májusban ismét MOB-közgyűlés lesz. Ennek témája a költségvetés, az olimpiai ciklus lezárása mellett az elnök, az alelnökök, az elnökségi tagok és a Felügyelő Bizottság elnökének a megválasztása. Úgy látszik, annak ellenére, hogy Dr. Török az ellenem indított hadjáratából eddig mindig vesztesen jött ki, ez utóbbiért adnak teret számára azok a médiumok, amelyeknek épp az elnökválasztás miatt fontos ez a téma.

Egy, múlt heti, szintén a Népszavában megjelent cikkben a MOB főtitkára úgy fogalmazott, a 2024-es olimpia is téma lesz. A tagok valóban utólag akarnak szavazni a pályázat visszavonásáról?

Nincs ilyen alapszabályi vagy törvényi kötelezettség. A MOB már lezárta az olimpia ügyét. Levélben tájékoztattuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot Budapest közgyűlésének határozatáról. Thomas Bach, a NOB elnöke levélben igazolta vissza, hogy miközben sajnálják, és köszönik az erőfeszítéseket, tudomásul vették Budapest döntését és bíznak benne, hogy a jövőben egyszer újra megpróbálja Magyarország. A májusi közgyűlésen ez már nem lesz téma.

Ahogy említette, tisztújítás viszont biztosan lesz. Hallgat Dr. Törökre, lemond, vagy újra jelölteti magát elnöknek?

Természetesen újra indulok. Ezek a támadások csak még jobban megerősítenek.

Mire számít, lesz ellenfele? Úgy hírlik, korábbi főtitkára, Szabó Bence is pályázni fog.

Hivatalos ellenjelöltről egyelőre nincs információm, de demokráciában élünk. A MOB alapszabályában szerepelnek azok a feltételek, amely alapján bárki pályázhat. Aki az abban előírtaknak megfelelően teszi, az természetesen kihívóm lesz. Állok elébe.

(Nyitókép: Szabó Bence ex főtitkár, és Borkai Zsolt, amikor még váll, vállvetve dolgoztak Fotó: MTI)

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.