Sport

Borkai Zsolt nem éli meg tragikusan a MOB kiherélését

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint a jövőben is sikerágazat lesz a magyar sport – írja az MTI.

Borkai Zsolt úgy véli, a riói olimpián szerzett 15 érem is azt mutatja, hogy a magyar sportban még mindig ott az erő. Elmondása szerint a jövőben stabilabb lesz a hazai sportirányítás rendszere, melyhez a MOB minden segítséget megad.

A szervezetet november elején herélte ki a kormány: minden lényegi döntési, pénzosztási feladatot visszavettek a Magyar Olimpiai Bizottságtól.

Nem éltem és élem meg tragikusan az új helyzetet, a most 121 éves MOB történetében korábban is előfordult már hasonló, létezett nagy önállósággal, sok jogosítvánnyal, és megesett, hogy kisebb hatáskörrel bírt. Amikor MOB-elnök lettem, olyan tevékenységet vállaltam, amilyenbe január elsejétől is belekezdünk. Tulajdonképpen semmivel sem más, ezért számomra nem furcsa a mostani helyzet.

Az 51 éves sportvezető hangsúlyozta, továbbra is a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke akar lenni, újraindul a posztért.

Véleményem szerint a MOB büszke lehet arra a munkára, amit elnökségem alatt végzett, hiszen ebben az időszakban alakult ki 16 sportágnak a kiemelt támogatása, a szövetségekkel együtt készítettük el a középtávú koncepciót, ami alapján a kormányzat megadta azt a nagyon komoly anyagi támogatást, amelynek folyósítása effektíve három éven keresztül zajlott a MOB keretein belül.

Az 1988-as szöuli olimpia bajnoka (lólengés) hozzátette, januártól a sportszakmai munka kerül előtérbe, a 2024-es pályázat mellett a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészítésére fókuszál a MOB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik