Sport

Áll a bál az ökölvívóknál, Kokó szerint egy ember felelős mindenért

kokó (Array)
kokó (Array)
Öt éve kiderült, hogy öt milliárd forint állami támogatás érkezik a sportágba. Amint ezt megtudta a jelenlegi elnök, elkezdett ragaszkodni a székéhez - állítja Kovács Kokó István.

A héten már beszámoltunk róla, hogy finoman szólva valami bűzlik az ökölvívó szövetségen belül. Az augusztusi Európa-bajnokságon még induló, azóta viszont profinak álló Harcsa Norbert szerint nem csoda, hogy tíz súlycsoportból mindössze két versenyző kvalifikálta magát a világbajnokságra.

Az amatőrök és a profik között is mindent megnyerő Kovács Kokó István is kifejtette véleményét az ügyel kapcsolatban az mno.hu-nak.

Szerinte komoly változásokra van szükség, a kialakult csődhelyzetért pedig az elnök Csötönyi Sándor tehető felelőssé. Viszont az ő tevékenységéhez asszisztáló elnökségi tagokat sem szabad felmenteni. A szövetséghez elképesztő közpénzek áramlanak, eredmény viszont nincs. Ahogy egyre kevesebb a klub és az ökölvívó is.

Harcsa Norbert megjegyezte, testvérének Zoltánnak és Csóka Nándornak köszönhető, hogy létezik még a magyar szövetség. Kokó szerint önmagáért beszél, hogy a sportág lezüllött. Nem csoda, hiszen alig akad olyan szakember, aki iskolát végzett és át tudná adni a megfelelő tudást.

Elmondása szerint az sem meglepő, hogy mielőtt komoly állami pénzek ömlöttek volna a sportágba, Csötönyi őt akarta utódjának. Amint kiderült, hogy öt év alatt öt milliárd forint érkezik, hirtelen elkezdett ragaszkodni a székéhez.

Amennyiben egyszer Kovács István lenne a szövetség elnöke, a következő dolgokon változtatna:

  • felébreszteni a tanulás iránti vágyat
  • nemzetközi szintű edzőképzés beindítása
  • fiatal, nyelveket beszélő vezetők kezébe kell adni az irányítást
  • sportdiplomácia erősítése

Végül, de nem utolsó sorban! Mindkét ökölvívó már az első fordulóban kiesett a dohai vb-n. Így ha a kvalifikációs versenyeken nem sikerül a kijutás, még az is előfordulhat, hogy szégyenszemre nem lesz magyar induló a riói olimpián.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik