Sport

“Borkai Zsolt rossz tanácsadókkal dolgozik”

Mi is megírtuk kedden; menesztették a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát, Szabó Bencét. A sportvezető a váltást követően nyilatkozott a Sport TV Mai helyzet című műsorában:

Együtt voltunk kint Dohában a Budapest 2024-es prezentáción, együtt örültünk és ünnepeltük a remek bemutatkozást. Ott én semmi előjelét nem láttam annak, hogy az elnök úr nem akar majd a jövőben velem együtt dolgozni. A keddi napra elnökségi ülés lett összehívva, ezeket az elnökségi ülési meghívókat általában én szoktam aláírni, és most ő írta alá. Nem is tudtam róla, ott értesültem, a telefonomon láttam, mikor leszálltunk, milyen napirendi pontok vannak. Akkor már sejtettem, miről lehet szó. Próbáltam telefonon érdeklődni, de nem sikerült a telefonhívás egész hétvégén. Hétfőn bementem Borkai Zsolthoz, és mondtam, hogy akkor essünk túl rajta gyorsan.

Nem teketóriáztak sokat a felek, hiszen az 54 éves sportvezető elmondása szerint kevesebb, mint tíz percig tartott az ominózus párbeszéd.

Nem rá haragszom, hiszen a környezetéből rossz tanácsadókkal dolgozik, főleg eggyel. Úgy gondolom, hogy onnan fúj a szél, csak hát sajnos ezekre ő így reagált. Igazából hiába kerestem olyan dolgokat, mi az, amit esetleg másképp kellett volna csinálni. Nem nagyon jutott eszembe. Az olimpiára is szerintem úgy ment ki a csapat, hogy mindenkinek a legmegfelelőbb volt az utazása, a legjobb felszerelést kapták, és minden kívánságot tudtunk teljesíteni. Tehát ami rajtunk múlott a jó olimpiai szereplést illetően, az szerintem rendben volt

– zárta gondolatait a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó. Szabó Bence után másnap a MOB marketing és kommunikációs igazgatójának, Siklós Eriknek is távoznia kellett. A Blikk úgy sejti, Borkai Zsolt elnökre is hasonló sors vár, már az az utódját is tudni vélik.

Tudni kell azonban, a MOB elnökét a MOB közgyűlése választotta meg, és ennek a testületnek van jogosultsága arra is, hogy 2017 júniusában, a soros tisztújító közgyűlésen esetleg úgy döntsön, mást képzel el a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki székében.

2016 november és 2017 június között még bő fél év telik el és ahogy mondani szokták, sok víz lefolyik addig még a Dunán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik