Sport

Itt egy edző, aki szívesen átvenné a pólóválogatott irányítását

Még mindig nem tudni, hogy ki lesz a vízilabda-válogatott éléről távozó Benedek Tibor utódja. Sőt, még az sem dőlt el, hogy a szövetség hogyan választja ki a következő kapitányt, azaz felkérnek valakit, vagy esetleg pályázatot írnak ki a posztra.

Utóbbira kedden kapjuk meg a választ, akkor ül össze a nemrégiben megválasztott elnökség – amelynek Benedek is a tagja. Ha a pályáztatás mellett döntenek, akkor egy jelentkező már biztosan akad:

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője.

„Az olimpia után kialakult helyzetről van egy véleményem, azt most nem fejteném ki, egyébként nem biztos, hogy mindenkinek tetszene. Ha pályázat lesz, mindenképpen megpróbálom. Van egy idősebb generáció, amelynek tagjai az elmúlt két évtizedben nagyon sok sikert értek el, ebbe tartozik Kovács István, Gerendás György, Földi László és van egy fiatalabb korosztály, amelyen belül is én vagyok talán a legfiatalabb.

A Szolnokkal nyertem bajnokságokat, Magyar Kupát, BL-érmet. Persze, hogy szeretnék szövetségi kapitány lenni!

Igazából a Szolnok vezetőedzői posztjára sem volnék alkalmas, ha 40 évesen 9 éves ob I-es tapasztalattal nem gondolnám úgy, hogy jól, eredményesen tudnám irányítani a magyar válogatottat” – mondta Cseh Sándor a vlv.hu-nak.

Korábban Vincze Balázs, az OSC vezetőedzője sem zárkózott el a lehetőségtől, de leszögezte: erről majd akkor érdemes beszélni, ha aktuális lesz. Gyöngyösi AndrásMärcz Tamás és Varga Zsolt neve merült még fel pletyka szinten.

Kedden okosabbak leszünk.

Fotó: MTI/Bugány János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik