Sport

Harapófogóval kellett belőle kihúzni, de egy edzőt máris érdekel a pólóválogatott irányítása

Vincze Balázst érdekli a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztja, vonzza a feladat, de egyelőre klubcsapatára, az A-Híd OSC-Újbudára figyel. A tréner az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön arra a felvetésre, foglalkoztatja-e, hogy – Benedek Tibor távozásával – őt is a lehetséges jelöltek között említik, némi unszolásra úgy reagált:

Nyilván vonz a feladat.

Aki elkezdett edzősködni és van egy vágya, hogy az egyik legjobb válogatottat vagy a minden idők legerősebb tradíciójával rendelkező válogatottat, amely történetesen a magyar válogatott, egy olimpiai ciklusban vezesse, olimpiára kijuttassa, és ott a legjobb eredményt érje el.”

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Azért hozzátette, szerinte azért nem kell ezzel egyelőre foglalkozni, mert nincs információ arról, hogy az elnökség hogyan oldaná meg a kapitánykérdést. A múlt heti tisztújító közgyűlésen, melyen újraválasztották Kemény Dénest, a szövetség elnökét, valamint megválasztották az elnökség tagjait, úgy határoztak, hogy majd novemberben döntenek arról, pályázat vagy kinevezés útján jelölik ki az új szövetségi edzőt.

“Akkor, amikor ennek aktualitása lesz, akkor majd az ember foglalkozik vele, ha egyáltalán az a grémium, amely erről dönt, meghatározza azokat a kritériumokat, amelyek alapján döntene, és esetleg azokat a neveket, amelyek felmerülnek” – folytatta.

Egyelőre a klubcsapata előtt álló feladatokra koncentrál, arra, hogy itthon és a nemzetközi porondon is eredményesen szerepeljen. A Bajnokok Ligája főtáblájára jutásért zajló párharcban 10-6-os előnybe került szerdán az OSC.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik