Sport

“Magyarország bekaphatja” – Videó a kolozsvári kosármeccsről

Pénteken rangadót rendeztek a romániai női kosárlabda-bajnokságban, a címvédő Sepsiszentgyörgy csapata látogatott Kolozsvárra, az Universitatea otthonába. A két csapat kapcsolata igencsak feszült, ráadásul ezúttal a hazaiak focicsapatának szurkolói is kilátogattak a csarnokba.

„Ki a magyarokkal az országból!”, „Székelyföld román föld”, „Trianon”, „Magyarország bekaphatja” – ilyen és ehhez hasonló rigmusok mentek a meccs alatt végig.

Magyarellenes rigmusok:

Rusz István László, a szentgyörgyiek menedzsere azt mondta, mindent lejegyzett, mert külön dokumentumot akarnak csatolni a történtekről a hivatalos ellenőri jelentés mellé.

A találkozót a Sepsiszentgyörgy nyerte meg 71-64-re, elvéve ezzel a kolozsváriak veretlenségét. A mérkőzés után mindkét szurkolótábor megtapsolta saját csapatát, majd miután a kolozsváriak elmentek, a sepsiszentgyörgyiek elénekelték övéiknek a székely himnuszt.

Székely himnusz a vendégsiker után:

Egy hete a nagyszebeni szurkolók skandáltak magyarellenes rigmusokat Török Roland szabálytalansága után. (Forrás: Nemzeti Sport Online, maszol.ro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik