Sport

Magyarellenes rigmust skandáltak a nagyszebeni kosárcsapat szurkolói – videó

Ismét magyarellenes rigmust skandáltak egy romániai bajnoki mérkőzésen a CSU Nagyszeben kosárlabdacsapat szurkolói – írja a maszol.ro.

A Nagyszebenben játszott szombati mérkőzésen a vendég U-BT Kolozsvár csatára, Török Roland szabálytalankodott – a szebeni szurkolók megítélése szerint – sportszerűtlenül. Válaszként a szebeni csapat vezérszurkolója a “Kifelé a magyarokkal az országból”- szólamot kezdte skandálni, és ezt több százan átvették a zsúfolásig telt sportcsarnokban.

A Román Kosárlabda Szövetség főtitkára a Maszolnak elmondta: a szebeni szurkolók nacionalista megnyilvánulása belekerült a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Ez alapján a fegyelmi bizottság dönt a szankciókról.

A nagyszebeni csapat szurkolóinak nem ez az első nacionalista megnyilvánulásuk. 2014 áprilisában a marosvásárhelyi Maros KK csapatával vívott mérkőzésen nyomdafestéket nem tűrő, magyarellenes feliratot tartalmazó molinót feszítettek ki a marosvásárhelyi sportcsarnok lelátóján. Az akkori kilengés miatt a romániai diszkriminációellenes tanács mind a klubot, mind a román szövetséget háromezer lejes (210 ezer forint) büntetéssel sújtotta.

A jelenet 1:08.33-tól látható az alábbi videón:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik