Sport

Paralimpia 2016: Sors Tamás és Tóth Tamás is döntőbe jutott 100 gyorson

Sors Tamás és Tóth Tamás is fináléba jutott 100 méter gyorson a riói paralimpia hétfői versenynapján. A vasárnap 200 vegyesen ezüstérmes úszó a hetedik, míg Tóth a harmadik legjobb idővel kvalifikálta magát – számol be a verseny hivatalos honlapja.

A hölgyeknél Pap Bianka 100 méter pillangón a kilencedik lett, így épphogy lemaradt a döntőről az S10-es kategóriában. Hasonlóan járt Illés Fanni is, aki szintén kilencedik lett 200 méter vegyesen.

A magyar kerekesszékes vívók közül a négy éve, Londonban tőrben bronzérmes Osváth Richárd mutatkozott be először. Eső meccsén 5-3-ra verte a francia Romain Noble-t, majd 5-4-re kikapott az olasz Alberto Pellegrinitől.

Ezt követően a 31 éves magyar versenyző az ukrán Vagyim Cedriket, majd a kínai Csen Ji-jünt győzte le egyaránt 5-3-ra, végül a görög Vaszileiosz Ntunisztól kikapott 5-2-re. Osváth ezzel az eredménysorral simán bekerült a legjobbak közé, így a folytatásban a négy közé jutásért vívhat. A negyeddöntőben a francia Ludovic Lemoine volt az ellenfele, akit 15-10-re le is győzött.

Az elődöntőben aztán az a görög Ntunisz következett, akitől Osváth a csoportkörben kikapott. Ezúttal azonban ő bizonyult jobbnak, 15-12-re nyert, így bejutott a fináléba, ahol az ukrán Andrij Demcsuk ellen vív magyar idő szerint 21:20-tól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik