Sport

Sebők: fel sem tudom fogni

A magyar férfi jégkorong-válogatott 1939 után nyert ismét mérkőzést az elit-világbajnokságon, miután szombaton 5-2-re legyőzte Fehéroroszországot.

Az ütközet után kitörő örömmel nyilatkoztak a főszereplők:

Ez egészen hihetetlen! Fel sem tudom fogni! A tegnapi vereség jó lecke volt, megtanultuk, amit kellett. A taktikánk egyszerű volt, és ami fontosabb, sikerült is betartanunk. Az előző két meccsünkön talán összesen volt húsz lövésünk. Most egy meccsen sikerült ennyi, ráadásul hatékonyabbak voltunk

-lelkendezett a harmadik gól szerzője Sebők Balázs.

Galló Vilmos a mentális erőt emelte ki:

Úgy játszottunk megint, mint egy csapat. Amikor leadtunk a kétgólos vezetést, ott volt bennem, hogy ha kikapunk, akkor kiesünk. Sokszor kapott már ki úgy a válogatott, hogy mentálisan nem tudta elviselni a terhet. Most rendben voltak a fejek.

Nagy Gergő szerint is erőn felül teljesített a magyar csapat:

Nem éreztem a nyomást, hogy nekünk itt nyerni kellene, az ellenfél lényegesen jobb, tapasztaltabb játékosokból állt. Mi viszont ezúttal százhúsz százalékot adtunk ki magunkból. Együtt volt az egész csapat, a kispadról folyton jött a biztatást, és lent cserében is nagyon együtt voltunk. Döntő volt, hogy amikor kiegyenlített az ellenfél, nem zuhantunk össze. Nagyon boldog vagyok, hogy történelmet írtunk!

Magyarország jövöre is az A-csoportban szerepel, ha hétfőn legyőzi Németországot, illetve, ha legalább annyi pontot szerez Németország ellen, mint a fehéroroszok Franciaország ellen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik