Sport

Rendőrségi ügy lett a birkózó döntőből

Megfosztotta csapatbajnoki címétől az ESMTK-t a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) és bejelentési kötelezettségének megfelelően a nyomozó hatóságokhoz fordul.

A helyszínen lévők azt hitték novemberben, hogy óriási csatában az ESMTK nyerte a csapatbajnokságot a Csepel és a Vasas előtt. A pesterzsébetiek rettentően örültek, hiszen történetük során először nyertek bajnoki címet, ám később, külföldi versenyzőinek engedélye miatt óvás érkezett a szövetségbe. A Csepel eredményét szintén vitatta az óvás.

Megkockáztatjuk és tán nem lövünk mellé ezek alapján, hogy nem Juhász Bence, Makula Ramón, Losonczi Ottó, Nagy Péter, Nagy Mihály, Racolta Eduárd, Kéri Zoltán és Majoros Ármin Mózes rajtengedélyével volt a gond, hanem Vlaszov Andrej, Dacenko Mihajil, Kvatkovszkij Andrij, Kusjak Ivan papírjaival lehetett probléma.

Az MBSZ a hétfői elnökségi ülésén helyben hagyta a korábban, első fokon hozott döntést, amelynek értelmében az ESMTK a pontlevonás miatt elveszítette aranyérmét. Az új bajnok a Csepel, a második az ESMTK, a harmadik pedig – változatlanul – a Vasas.

Az elnökség mindkét klub esetében megállapította a fegyelmi vétséget bizonyos versenyzők engedélye kapcsán. A testület álláspontja szerint a Csepel jóhiszeműen járt el, mert az engedélyek valósak, az ESMTK birkózóinak papírjait viszont meghamisították, ezért esett más elbírálás alá a két klub.

A szövetség az ESMTK esetében bejelentési kötelezettségének megfelelően a nyomozó hatóságokhoz fordul. Az esetleges nyomozás után akár további szankciók szabhatók majd ki.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik