Sport

Djokovic győzelemmel ajándékozta meg Federert

A harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer két játszmában legyőzte a világelső és címvédő szerb Novak Djokovicot a férfi teniszezők hétmillió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású, keménypályás londoni ATP-világbajnokságának keddi, második fordulós mérkőzésén. A szerb játékos a meccs után azt mondta, „ajándékba adta” riválisának a győzelmet, mert rosszul játszott.

A Stan Smith csoportban Djokovic és Federer mellett a japán Nisikori Kej, valamint a cseh Tomas Berdych szerepel. A vasárnapi első fordulóban Djokovic Nisikorit, Federer pedig Berdychet verte két játszmában.

A másik, Ilie Nastaséról elnevezett négyesben a spanyol Rafael Nadal, a svájci Stan Wawrinka, a hazai közönség előtt szereplő Andy Murray és a spanyol David Ferrer kapott helyet. A hétfői első körös mérkőzéseken Nadal Wawrinkát, míg Murray Ferrert múlta felül két szettben.

A vb 1970 óta íródó történetében először nevezték el a csoportokat korábbi klasszisokról: az amerikai Smith nyerte az első, a román Nastase pedig 1971-ben a második versenyt.

Eredmények – ATP-vb

Roger Federer (svájci, 3.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 7:5, 6:2
Nisikori Kej (japán, 8.)-Tomas Berdych (cseh, 6.) 7:5, 3:6, 6:3

Az állás: 1. Federer 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 1/1 (2-2), 3. Nisikori 1/1 (2-3), 4. Berdych 0/2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik