Sport

Újabb grandiózus magyar sportálom

kézilabda (kézilabda, )
kézilabda (kézilabda, )

Merünk nagyot álmodni: a Magyar Kézilabda Szövetség jelezte pályázati szándékát a 2021-es és 2023-as férfi világbajnokságra. 

A nemzetközi szövetség (IHF) csütörtökön a honlapján közölte: Svájc, Szlovákia, Lengyelország, Svédország és Franciaország mellett Magyarország is mindkét vb iránt érdeklődik, míg Egyiptom csak a 2021-es, Norvégia és a Koreai Köztársaság csak a 2023-asra adott be előzetes szándéknyilatkozatot.

Az érdeklődőknek március 13-ig kell megerősíteniük szándékukat, a minden részletre kiterjedő pályázati anyagot pedig május 1-jéig kell beküldeni. A kandidálóknak május 8-án, az IHF bázeli székhelyén lesz lehetőségük bemutatni pályázatukat.

A 2021-es és 2023-as férfi, illetve női vb helyszínéről az IHF budapesti kongresszusán döntenek június 4-én, így akár azt is gondolhatnánk, hogy vendéglátóként talán némi előnnyel indulunk majd a szavazáson, de persze ez nem igaz.

Ellentétben a januárban Katarban zajló világbajnoksággal, ahol fizetett nézőket ültettek a lelátóra egy európai vb már férfi kézilabdában is hatalmas érdeklődés mellet zajlik. A csapatokat jelentős szurkolótábor kíséri, így megítélésünk szerint az ország négy nagy, 5-6 és 10 ezer néző befogadására alkalmas sport és rendezvénycsarnoka – a győri, a debreceni, a veszprémi és a Papp László Aréna – sem biztos, hogy elegendő lenne. Ettől még érdemes megpróbálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik