Sport

Kósa Lajos jutalmakat osztott

Liu-Shaolin-Sandor(960x640).jpg (Liu Shaolin Sándor, )
Liu-Shaolin-Sandor(960x640).jpg (Liu Shaolin Sándor, )

A FIDESZ-alelnöke a Magyar Országos Korcsolya Szövetség elnökeként köszöntötte azokat a rövidpályás gyorskorcsolyázókat, akik sikeresen szerepeltek februárban a szocsi téli olimpián és az elmúlt hetek világkupaversenyein.

A Liszt Ferenc-repülőtéren hétfőn késő este tartott fogadáson Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) elnöke fejenként egymillió forintos jutalmat adott át az idei olimpián hatodik, azaz pontszerző helyen végző női váltó öt tagjának, Heidum Bernadettnek, Keszler Andreának, Lajtos Szandrának, Kónya Zsófiának és a már visszavonult Darázs Rózsának. (Utóbbiról többen is azt állították, hogy csak pénzügyi okok miatt tért vissza és azért szerepelhetett az olimpiai váltóban, mert apja Darázs István, a válogatott szövetségi kapitánya.)

Félmilliós jutalomban részesült Liu Shaolin Sándor, aki magyar sportági történeti sikert ért el azzal, hogy tíz két napja érmet nyert a sanghaji világkupaversenyen.

 
Liu Shaolin Sándor (jobbra) remekül zárta az évet
Forrás: moksz.hu 

“Ha a következő olimpiai ciklust nézzük, a lehető legvérmesebb reményeink lehetnek. A rövidpályás gyorskorcsolya eddigi legeredményesebb olimpiája lehet a 2018-as pjongcsangi” – jelentette ki Kósa Lajos arra utalva, hogy a következő téli játékokon sikerülhet felülmúlni az eddigi legjobb szereplést, ami egy negyedik hely volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik