Sport

Ilyen lenne, ha profin atletizálna

A veszprémi Balaton Bajnokságon próbálták ki először hazánkban a Google Glass okosszemüveget sporteseményen. Az eszközt olimpiai bajnok kalapácsvetőnk, Pars Krisztián is tesztelte.

Június 8-án az 56. alkalommal megrendezett atlétikai Nemzetközi Balaton Bajnokságon hazánkban először próbálták ki sporteseményen a még korlátozottan elérhető Google Glass okosszemüveget.

A szemüveget egy hónapja lehet megvásárolni, egyelőre csak az Egyesült Államokban, így még külföldön is csak most kezdik el felfedezni a benne rejlő lehetőségeket a sport terén is. Egy magyar alkalmazás fejlesztő cég által felajánlott eszközzel egyedülálló módon lehetőség nyílik a sportoló bőrébe bújva, belülről látni mit élnek át versenyzés közben.

A bajnokságon bemutatott szemüveget az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián kezdte el tesztelni, majd világranglista vezető eredménnyel nyerte is a számot. Mellette Orbán Éva, világbajnoki 8. helyezett kalapácsvető, Takács Dávid Európa-bajnoki 6. középtávfutó és számos más versenyszámban indult atléta is felvette a szemüveget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik