Sport

Szocsi-blog: olimpikonjaink, orosz szemmel

knoch viktor (knoch viktor)
knoch viktor (knoch viktor)

Reptéri kalandunk végeredményeként a magyar válogatott szerzett magának egy orosz rajongót: Ria írása a magyar csapat azon részéről, akikkel megismerkedett. Ezúttal én csak tolmácsolom az üzenetet.

Minden sportoló megérdemli, hogy kiemelkedőnek tartsák. Olyanok ők, mint szupermen az átlagemberek között. Szerencsésnek érzem magam azért, hogy egy válogatottal találkozhattam, de hogy a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázókat megismertem, olyan, mint két üveg szerencse ezüsttálon felszolgálva.

Ezek a fiatal hölgyek és urak rendkívül tehetségesek, sikeresek és nagyra értékeltek, de ami még ennél is fontosabb, hogy nagyon rendesek, vidámak és barátságosak, két lábbal járnak a földön. Csodás lehetőség volt, hogy beszélhettem velük, és ez a találkozás, bevallom, örökre a rajongójukká tett.

Hajnali négykor érkeztek meg, elegáns, sötétszürke egyenruhában, és fáradtságuk ellenére is türelmesen várták, amíg előkerültek a buszok, és bepakolták a csomagokat, ami nem két perc volt. És bár csak egy véletlenül arra vetődött lány voltam, készek voltak a beszélgetésre.

Knoch Viktor azzal lepett meg elsőként, amikor mesélte, hogy közgazdaságtant tanul, és az olimpia után afelé is szeretné magát jobban elkötelezni. Nagyon nyitottnak tűnt, aki érdeklődik mások iránt, és tiszteli a körülötte lévőkben az embert. Angol tudásom kapcsán szóba kerültek az idegen nyelvek: persze az orosz ábécé nehézségei sem maradhattak ki a poénkodásból.

Knoch Viktor
Fotó: MTI

Fényképezkedtem vele és a short trackről nagypályára váltó Nagy Konráddal is: semmi allűr vagy felvágás!

Liu Shaolin Sándor vidámságával hívta fel a figyelmemet magára: kevés ilyen mosolygós versenyző lakik majd az olimpiai faluban, az biztos! Szellemes, vicces, mindennek örül és folyamatosan fotóz.

A sífutó szabó Milán Gábor, a P&G Köszi, anyu! kampányának magyar nagykövete, bár nagyon fáradt volt, szintén angolul mesélt: arról, hogy lefárasztotta a sok aznapi interjú és az éjszakai repülőút, így szinte egész nap aludni fog.

A lányokkal sajnos kevesebb lehetőségem volt szót váltani, de Heidum Bernadett mély benyomást tett rám. Szinte elképzelni sem tudom, hogy ennek a kicsi, bájos fiatal hölgynek hogy lehet olyan ereje, amit a legtöbb férfi is megirigyelhet. Térdműtéte után ilyen gyorsan visszatérni, és az Európa-bajnokságon ezüstéremmel zárni, gyönyörű teljesítmény! Később, mikor egy edzésüket néztem, az is feltűnt, mennyire elkötelezett. Elsőként érkezett a jégre, utolsóként távozott.

Sportolókkal beszélgetni nagyon motiváló és izgalmas. Rájönni arra, hogy milyen rendesek és normálisak, az pedig meglepő volt, és váratlanul ért. Csak remélni tudom, hogy a legtöbb sportoló hasonlít hozzájuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik