Sport

A férfi után a női bajnokot is eldádázták

agnieszka radwanska (agnieszka radwanska)
agnieszka radwanska (agnieszka radwanska)

A lengyel Agnieszka Radwanska három szettben legyőzte a címvédő fehérorosz Viktorija Azarenkát az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében.

A keddi Djokovic kiesést követően – Wawrinka búcsúztatta a szerbet öt játszmában – szerdán a női címvédő Viktorija Azarenka is elvérzett az Australian Openen. A fehérorosz teniszezőnő 47 rontott ütést mutatott be, ami után nem is lehet csodálkozni azon, hogy a harmadik játszmát nyert gém nélkül tudta le Radwanska ellen…

“Ha tudnám, hogy csak annyira tudok játszani, mint ma, akkor azonnal abba kéne hagynom a teniszt. Úgy éreztem magam, mintha én is néző lennék” – kesergett a világranglistán második Azarenka.

Az év első Grand Slam-tornájának történetében a profi korszakban először fordul elő, hogy mindkét címvédő kiesett a nyolc között. Grand Slam-versenyen legutóbb 1997-es Roland Garroson akadt példa az előző évi bajnokok negyeddöntős búcsújára.

Radwanska a csütörtöki elődöntőben az ugyancsak 24 esztendős szlovák Dominika Cibulkovával találkozik, aki meglepetésre alig egy óra alatt legyőzte Simona Halepet. A román játékost hat tornagyőzelme után tavaly az év felfedezettjévé választotta a nemzetközi szövetség.

Az elődöntő másik ágán a kétszeres Australian Open-döntős kínai Li Na és a csupán 19 éves kanadai Eugenie Bouchard csatázik majd.

AUSTRALIAN OPEN, (33 millió aus. dollár, kemény pálya), Női egyes, negyeddöntő:

A. Radwanska (lengyel, 5.)-Azarenka (fehérorosz, 2.) 6:1, 5:7, 6:0
Cibulkova (szlovák, 20.)-Halep (román, 11.) 6:3, 6:0

kedden játszották:
Li (kínai, 4.)-Pennetta (olasz, 28.) 6:2, 6:2
Bouchard (kanadai, 30.)-Ivanovic (szerb, 14.) 5:7, 7:5, 6:2

az elődöntő párosítása:
Li-Bouchard,
A. Radwanska-Cibulkova

Ajánlott videó

Olvasói sztorik