Sport

Kézi Eb: keserédes a szájíz

ancsin-gabor-ferfi-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (ancsin gábor, férfi kézilabda válogatott)
ancsin-gabor-ferfi-kezilabda-valogatott(960x640).jpg (ancsin gábor, férfi kézilabda válogatott)

Kedden este döntetlent ért el a dániai Európa-bajnokságon a magyar férfikézilabda-válogatott. Az esélyesebb Izland ellen kezünkben volt a győzelem. A csupasz végeredmény látszólag bravúr,de hogy ér e valamit az egy pont az csütörtök estére derül ki.

A spanyolok elleni első, elvesztett csoportmeccset (34-27) követően nemzeti csapatunk a nálunk esélyesebbnek titulált izlandiakkal játszott 27-27-es döntetlent. Mintha csak ismételte volna magát az élet. Londonban emlékezetes meccsen lett számszakilag ugyanez az eredmény a rendes játékidőben, mi több, akkor is Lékai Máté lőtte a hosszabbítást érő gólt az utolsó másodpercekben. Így:

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint kedden este is óriásit küzdött mindkét csapat, bármelyik nyerhetett volna. “Megérdemeltük az egy pontot. Az utolsó három percben két százszázalékos helyzetet is kihagytunk, ezért nem sikerült a két pontot megszereznünk. A játék minden elemében előreléptünk a spanyolok elleni meccshez képest, felvettük az Eb ritmusát. Tiszta szívből gratulálok a magyar válogatottnak. A norvégok ellen egy ennél is nehezebb összecsapásra számítok, egy igazi ki-ki mérkőzés lesz, ahol ők teljes mértékben hazai pályán szerepelhetnek” – tekintett egyúttal a továbbjutásról döntő csütörtöki párharc elé a kapitány.

Ugyanis a csoport első körében az izlandiak simán, 31-26-ra verték Norvégiát, így a két győzelemmel álló spanyolok mögött már biztos továbbjutók. Csütörtökön a norvégok ellen nekünk egy újabb döntetlen is elég lenne, de x-re játszani nem lehet kéziban. Győzni kell!

Aron Kristjansson, az izlandiak szövetségi kapitánya nem volt annyira elkeseredett, higgadtan értékelt. Úgy vélekedett, hogy túlságosan passzívan kezdték a mérkőzést, ráadásul az első félidőben az igazi kapusteljesítmény is hiányzott. “Csalódott vagyok, hogy nem nyertük meg az összecsapást, ugyanakkor elégedett vagyok az egy ponttal” – nyilatkozta szűkszavúan a mérkőzést követően.


Zubai Szabolcs önkívületi állapotban küzdött az izlandi falban
Fotó: MTI

Zubai Szabolcs azt állította, az egész csapat nagyon küzdött, úgy mintha vért ivott volna. “Felemás érzéseim vannak, ugyanis úgy gondolom, hogy elbuktunk egy pontot. Csak pozitívan lehet ehhez a dologhoz hozzáállni, holnapután egy nagyon komoly meccsünk lesz a norvégok ellen. Sokkal bátrabbak voltunk most, mint a spanyolok ellen, ez nagyon kellett a csapatunknak, az önbizalmunknak” – szögezte le a három gólt is szerző beálló.

Kézilabda Európa-bajnokság, B csoport, 2. mérkőzés eredmény:

Magyarország-Izland 27-27 (16-15) Aalborg, 4000 néző, v.: Nikolic, Stojkovic (szerbek)

gólszerzők: Ancsin 7, Császár 5/1, Lékai 4, Iváncsik G. 3, Zubai 3, Gulyás 2, Putics 2, Nagy K. 1, illetve Palmarsson 8, Sigurdsson 5/1, Karason 4, Atlason 3, Hallgrimsson 3, Gunnarsson 2, Gudjonsson 1, Kristjansson 1

Norvégia-Spanyolország 25-27

A csoport további programja, csütörtök:
Spanyolország-Izland 18.00
Magyarország-Norvégia 20.15

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik