Sport

Befedték a váci vízilabdásokat

szolnoki uszoda (szolnoki uszoda, uszoda, )
szolnoki uszoda (szolnoki uszoda, uszoda, )

A társasági nyereségadó (TAO) felhasználásával új és korszerű sátortető került az edzéseknek otthont adó 33 méteres medence fölé.

Az MTI beszámolója szerint az új tetőszerkezet keddi átadásán részt vett Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője is. Simicskó István beszédében hangsúlyozta, hogy a sport stratégiai ágazat, mert egyszerre gazdagítja a gyermekek önismeretét, növeli önbecsülését és segíti elő a fizikai-testi fejlődést. Az államtitkár emlékeztetett rá: a kormány a TAO lehetőségével kínálja fel a vállalkozásoknak, hogy nyereségük 75 százalékát adhatják sportcélra.

Kevesebb adóból is lehet építeni

„Az egészséges nemzedék neveléséhez hozzátartozik a sport; nemcsak a testi, de a lelki egészség neveléséhez is” – mondta Harrach Péter, a térség országgyűlési képviselője. A sport a helyi közösséget is építi, ezeken keresztül pedig az egész nemzet közösségét – mutatott rá. Fördős Attila polgármester kiemelte: a gazdasági válság hatására kevesebb az önkormányzat bevétele iparűzési adóból, sok tekintetben kényszerpályán mozognak, tehát különösen fontos minden fejlesztési lehetőség.

Önkormányzati támogatás is kell

Pető Tibor alpolgármester a beruházással kapcsolatban elmondta: a több rétegből álló, belső világítási, valamint a fűtő- és szellőztető rendszerrel ellátott sátortető 80 millió forintba került, a beruházásnak a Váci Vízilabda Sport Egyesületre eső 26 millió forintos önrészét a város 26 hónapos kamatmentes hitellel biztosította. A képviselő-testület a közelmúltban arról is döntött, hogy tíz éven keresztül havi félmillió forinttal támogatja a Váci Vízilabda SE-t – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik