Belföld

Ponyvát kap a váci uszoda

Beemelték az új sátor tartóelemeit, holnap és szerdán a kazánt cserélik.

 

 

Hétfőn reggel lezárták az autóforgalom elől az Ady Endre sétány Fürdő utca és Petróczy utca közötti szakaszát. Hosszú órákon át dolgozott az a nehéz gép, amely beemelte a Váci Strandfürdő és Uszoda főmedencéjének lefedésére szolgáló új sátor legsúlyosabb és legnagyobb elemeit. Holnap kezdődik a többrétegű ponyvaborítás felhelyezése, illetve a belső világítás, a fűtő- és szellőztető rendszer kialakítása.

Pályázaton nyerték

Az eddigi fúvott sátorra lejárt a 10 évre kötött lízingszerződés, a város olyan megoldást keresett, ami nem kerül önkormányzati pénzbe. A vadonatúj ponyvát végül sportfejlesztési pályázaton nyerte el a Váci Vízilabda Sportegyesület, amely gyakran tartja itt az edzéseit, így mindenki jól járt. A városnak nem kellett mélyen belenyúlni a zsebébe, a sportolók gyakorolhatnak, a váciak pedig egész télen használhatják a 33 méteres úszómedencét.

Panorámás sátor

A www.vacholding.hu honlapon közzé tett tájékoztatóban a Váci Városfejlesztő Kft. gazdasági igazgatója, Jászai Péter azt is elárulta, hogy a sátoron nemcsak hasonló szerkezeteknél megszokott felső fényáteresztést biztosítja majd a kivitelező, hanem rálátást is kapnak a vendégek a Dunára és a télen is gyönyörű partra.

Ma megérkezett a sátorszerkezet, holnap és szerdán pedig beszerelik az új kazánt is. Ebben a két napban zárva tart a váci Strandfürdő és Uszoda, a tervek szerint csütörtökön nyitják ki újra. Az immár fedett és belső világítással is felszerelt 33 méteres medence a tervek szerint november 20-tól fogadja a sportolni vágyókat.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik