Kultúra
mikulas-futas(960x640).jpg (mikulás-futás)

Idén is bulis lesz a Mikulásfutás

24.hu
24.hu

2013. 11. 22. 12:37

Már lehet nevezni a 17. váci Mikulásfutásra, a város legnépesebb tömegsport futóversenyére.

A Mikulásfutás december 1-én, vasárnap lesz, egy héttel korábban az elmúlt évekhez képest.

A szervezők szinte minden évben, így az idén is újabb ötletekkel dobják fel a verseny hangulatát és szakszerű lebonyolítását. A versenyen a Drumofon dobcsoport felel az adrenalinszintért, a Tini-Dance tánccsoport pedig a közös bemelegítés hatékonyságáért.

A versenyzőket a védnökök, Dr. Beer Miklós megyéspüspök, Fördős Attila polgármester és a Boronkay Műszaki Szakközép igazgatója és házigazda Fábián Gábor tolmácsolják majd. A rajt után végig táncos, zenés műsor látható a színpadon az eredményhirdetésig.

A versenyzőket a rendezők segítik. A versenyközpontban (a Boronkay iskolában) információt, ruhatárat, mosdót, öltözőt, az útvonalon rendőri biztosítást és orvosi ügyeletet biztosítanak a szervezők.

A rajtnál a torlódások elkerülése érdekében a ‘bulifutók’ 2,3 km-es mezőnye rajtol először, mely új útvonalon halad, majd 5 perccel később az 5,7 km-es és a 11,5 km-es távok futói közösen rajtolnak (a szokásos útvonalon haladva).

Akik előneveznek, az idén is ingyenesen vehetnek részt a versenyen! A www.visevac.hu weboldalon lehet nevezni  november 29. pénteken 12 óráig. Az előnevezők között 130db Mikulásfutás pólót sorsolnak ki, melyet célba érést követően személyesen vehetnek át a szerencsés nyertesek. Nevezni a verseny napján is lehetőség lesz 7.30-tól 9.00 óráig a helyszínen, 1000 Ft ellenében.

A tavalyi kategóriák érvényesek az idén is, így az itteni teljesítmény más futóversenyekével is összehasonlítható. Rajtszámot az 5,7 km-es és a 11,5 km-es távokra osztanak ki (a Bulifutásra nem), továbbá egy a cipőfűzővel felköthető chip-et is kapnak a nevezők, ami az adott futó idejét méri. Fontos, hogy a chippel át kell futni a rajt- és a célszőnyegen a kapu alatt, mivel a rajt és célidő különbsége adja a nettó versenyzési időt. A chip visszaadása után frissítőkkel és csokival várnak minden futót.

Az egyéni nevezéseken kívül várják a szervezők iskolák, egyesületek és családok jelentkezését is, sőt még a kutyákat is (természetesen gazdival együtt). A mikulásruhába vagy jelmezbe öltözött versenyzők közül – akik a távok valamelyikét lefutják – a 3 legötletesebbet az idén is külön jutalmazzák.

A rendezvényen várják megunt játékok felajánlását, amit december 6-án a Gödi gyermekotthon lakóinak adnak át a verseny szervezői Mikuláskor.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.