Sport

Népszerű lett a vívás Vácon

Idén októberben kezdődött el a kardforgatás oktatása a városban, de hétről-hétre nő a jelentkező gyerekek száma.

Kapcsolódó cikkek

Erről Fiedler Ferenc vívó-szakedző nyilatkozott a vaconline.hu munkatársának. A vívás messze a legsikeresebb olimpiai sportágunk, melyet bizonyít a játékokon szerzett 35 aranyérem – emlékeztet az oldal. Szilágyi Áron londoni sikere után ugrásszerűen megnőtt a vívást tanulni akaró gyerekek száma, s ehhez hozzájárult a párbajtőrcsapatunk idei világbajnoki aranyérme.

Sikeres edzők

Az igényt jól mutatja, hogy visszafogott hírverés mellett is több mint harminc fiatal jelentkezett és rendszeresen jár az edzésekre. Lányok fiúk vegyesen, 8-16 év között megkezdték az alapok elsajátítását a kard és tőr fegyvernemekben is. A vívás tanításáról Szlávy Géza Mesteredző és Fiedler Ferenc szakedző gondoskodik. Szlávy mester tanítványai között olimpiai érmes és világbajnok tőrvívót (Jánosi Zsuzsa) világbajnok párbajtőrvívót (Horváth Marian) és Európa bajnoki érmes kardvívót (Nagy Orsolya) találunk. Volt olyan év, amikor a világ tíz legeredményesebb tőrvívó edzője között szerepelt. Fiedler Ferenc magyar kardbajnok néhány évig a bő válogatott keret tagja volt.

Lehet jelentkezni

Jelenleg a Géza Király Közgazdasági Szakközépiskolában tartják az oktatást heti három alkalommal.A szervezők remélik, hogy még sokan csatlakoznak a fegyverforgatók közé, és erősítik a hazai vívók táborát.

Bővebb információt az fferi@gyor.net e-mail címen, vagy a váci vívás facebook oldalán kaphatnak az érdeklődők – olvasható a vaconline.hu portálon.

Fotó: MTI

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik