Sport

El kell fogadni Risztov Éva döntését

Risztov Éva, múlthét szerdán váratlanul itthagyta a hódmezővásárhelyi edzőtábort, és visszautazott Debrecenbe. Az esetről Kiss László szövetségi kapitány beszélt az Indexnek.

Kapcsolódó cikkek

– Éva a múlt szerdán hazatért, nem érezte jól magát Hódmezővásárhelyen, és Debrecenben folytatja tovább a felkészülést. Ennyi történt, semmi több, nem kell túllihegni – nyilatkozta az esetről Kiss László szövetségi kapitány, az Index.hu sportoldalának. Mint mondta, nagy nyomás nehezedik a barcelonai világbajnokságra készülő, olimpiai bajnok úszónőre.

– Mindenki Évát szeretné legyőzni az olimpia után. Ez nem kis lelki teher. Ha ő ennek Debrecenben szeretne megfelelni, akkor ott tegye meg, ahol leginkább otthon érzi magát. Miért lenne baj, ha a saját ágyában, a saját környezetében szeretne felkészülni? Ha a városban babusgatják, ha neki idegileg, lelkileg az otthonára, a megszokott életére van szüksége, ezt meg kell érteni, el kell fogadni – tette hozzá a jelenleg Balatonfűzfőn edzőtáboroztató kapitány.

Kiss László megnyugtatásul elmondta, remekül halad Risztov Éva felkészülése, amiből a Debrecenbe való visszatérésével sem kellett kizökkennie.

– Évi remek időket úszott a felmérőkön, jobbakat, mint London előtt. A munka lényegi részét már elvégezte – idén már másodszor voltak Vásárhelyen -, az utolsó napok munkáját pedig Debrecenben fogja az előre meghatározott terv szerint.

Risztov Papp Márk hosszútávúszóval és az ifjúsági Eb-re készülő Ferenczi Fannival edz tovább a cívis városban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik