Sport

Risztov elutazott Vásárhelyről

risztov éva (risztov éva, )
risztov éva (risztov éva, )

Risztov Éva, Gyurta Dániel és Gyurta Gergely Hódmezővásárhelyen kezdte meg a világbajnoki felkészülést, ám a múlt héten Risztov Éva itthagyta a fiúkat és visszautazott Debrecenbe – tudta meg a Telekom Sporthír Szolgálat.

– Próbáljuk utolérni magunkat, és megszabadulni attól a felkészülési deficittől, amelyet az olimpia utáni kiengedés halmozott fel, de nem aggódok, mert néhány napon belül Gyurta Dani ismét arra a szintre kerülhet, ahol London előtt tartott – kezdte a világbajnokság előtti felkészülési időszak értékelését Széles Sándor, a válogatott edzője a Telekom Sporthír Szolgálatnak adott interjújában.

Széles Sándor az elmúlt hét szerdájáig három Barcelonába készülő válogatott munkáját irányította, Risztov Éváét, Gyurta Dánielét és Gyurta Gergőét. A trió azonban duóvá fogyatkozott.

– Éva fogta magát, otthagyta az uszodát és hazament Debrecenbe – folytatta Széles Sándor. – Azóta nem is tért vissza, ott készül a világbajnokságra.

A szövetségi kapitány gyorsan gondoskodott róla, hogy  az elkövetkezendő napokban is jó edzőtársai legyenek. Jelenleg a 28 éves, válogatott Papp Márk és a még csak 16 éves Ferenczi Fanni segíti az olimpiai bajnok úszónő felkészülését.

A mesteredző a távozás okairól nem nyilatkozott. – Ami engem illet, szívesebben beszélek a barcelonai világbajnokságról. Könnyen lehet, hogy a londoni olimpia után ezúttal is világcsúcs kell majd a 200 méteres mellúszásban a bajnoki cím elhódításához, csak azt nem tudni még, hogy a rekordot ki dönti meg. Nagyon szeretném, ha Dani mellett az öccse, Gergő számára is sikert hozna az idei világbajnokság. Előrelépést jelentene a számára egy pontot érő hely a nyílt vízi versenyek 10 kilométeres számában, de jó eredményre, talán döntős szereplésre számíthat a medencében is. Messze még a következő olimpia, de minden kisebb és nagyobb siker az önbizalmát és az eltökéltségét növelheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik