Sport

Gyulai Memoriál: méltó megemlékezés, sztárokkal

Baji Balázs (baji balázs, )
Baji Balázs (baji balázs, )

Az év legnagyobb magyar atlétikai eseményét, a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat szerdán rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

Említést tettünk itt már Carmelita Jeterről, Barbara Pierreről és aki a szívünkhöz talán a legközelebb áll, Pars Krisztián kalapácsvetőről is. Hihetetlen, de még nem fogytunk ki a nevekből!

Aki este az M1-re kapcsol vagy netán akkora szerencséje van, hogy személyesen tekintheti meg a viadalt a Puskás Ferenc Stadionban, az olyan sztárokat láthat, mint az olimpiai és világbajnok „örökzöld’ vágtázó Aleen Bailey vagy a tavaly 200 méteren győztes, így most címvédő jamaicai Mario Forsythe.

Itt lesz a katari magasugró, Mutaz Essa Barshimról, aki idén túljutott 2 méter 40 centiméteres álommagasságon.

A magyarok közül ott lesz még Baji Balázs, aki mostanában bombaformában van, és Kiss Dániel is harcba száll a 110 méteres gátfutás dobogójának legfelsőbb fokáért. Kazi Tamás pedig megpróbálkozik a vb-szint (1:46.20 perc) teljesítésével 800 méteren.

Láthatunk tehát fantasztikus csatákat, kétlábon járó sztárokat és szurkolhatunk a magyaroknak. Mindenképp megéri időt szakítani a Gyulai Memoriálra, mert ilyet az ember csak egyszer lát egy évben itthon.

A versenyt Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség korábbi főtiktára, a magyar szövetség elnöke, sportújságíró emlékére rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik