Sport

Kisöpörték a Pingvineket

Boston Bruins (boston bruins, )
Boston Bruins (boston bruins, )

A Boston Bruins lett a keleti bajnok a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

Az alapszakasz keleti győztese, a Pittsburgh Penguins rendkívül nehéz helyzetbe került a Boston Bruins elleni főcsoportdöntőben: elveszítette az első három mérkőzést. A negyedik összecsapáson az életben maradás volt a tét Sidney Crosbyék számára, azonban a Bocsok nem arról híresek, hogy könnyen adnák a bőrüket a TD Gardenben.

A kapusok ihletett formában védtek a magyar idő szerint szombat hajnali összecsapáson, egészen a harmadik harmadik nem esett gól a mérkőzésen. A 46. perc kezdetén zörrent meg egyedül a háló a mérkőzésen, ekkor McQuaid egy kapáslövéssel mattolta Thomas Vokount. A Pittsburgh az utolsó leheletéig küzdött ugyan, de nem sikerült feltörni a bostoni védelmet, a Bruins 1-0-ra nyerte meg a mérkőzést, a párharcot pedig 4-0-ra.

Az elmúlt három évben a Boston már másodszor jutott be a Stanley Kupa-döntőbe, 2011-ben el is nyerte a patinás trófeát a csapat. Ezúttal a Chicago vagy a Los Angeles lesz a Bruins ellenfele, a nyugati főcsoportdöntőben a Blackhawks 3-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Eredmény – NHL, keleti főcsoportdöntő, 4. mérkőzés

Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 1-0

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-0, a Bostonnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik