Sport

Hazai vereség az osztályozón

Elveszítette hazai veretlenségét idei utolsó Fehérváron játszott mérkőzésén a Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata a kiegyensúlyozottabban játszó Rubeola FC Csömör ellen.

A szezon elején valljuk meg kevesen mertek volna arra fogadni, hogy osztályozós pozícióba juthatnak a lényegében frissen, tavaly nyáron alakult csapat tagjai. Mindenesetre, ha már az NB II-ben kiharcolták az ezüstérmet, akkor már az utolsó lépcsőfokot miért ne ugorják át? Erről beszélgettek a szurkolók a Rubeola FC Csömör elleni összecsapás előtt.

Kétségtelen, hogy nem várt könnyű feladat Reveland Zoltán csapatára, mivel ellenfelük igazán patinás, hosszú évek óta az első osztályban szereplő gárda. Más kérdés, hogy a sárga-feketék már néhányszor „kipróbálták” az utóbbi években, hogy milyen is a bennmaradásért játszani. A vendégek ugyanis az utóbbi két idényben csupán így tudták biztosítani NB I-es tagságukat. Ezt „rutinjukat” aztán később sajnos érvényesítették ezen a mérkőzésen is.

A Fehérvár az első támadását góllal fejezhette volna be, de Végvári Ádám nem tudta kihasználni ezt a lehetőséget. Majd jöttek a vendégek percei, és bizony ekkor Fortuna erősen fogta a hazai csapat „kezét”. Kurucz László előbb a kapufát találta telibe, egy perccel később, pedig Reveland Zoltán mentette meg a góltól lövése után a piros-kékeket. A folytatásban Kovács Norbert emelése járt közel ahhoz, hogy a gólvonal mögé juttassa a labdát, míg a túloldalon Fülep Norbert kapufája jelentett újabb veszélyt. A 16. percben aztán Kurucz és Fülep összjátéka már vendég találatot hozott, utóbbi nagy erővel lőtt a keresztléc alá. Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, Molnár Viktor Kovács labdáját vágta két perc múlva a felső bal felső sarokba. A szünet előtt megszerezhették volna a fehérváriak a vezetést is, de Kertész Balázs öt faultért járó büntetőjét Horváth Gergely gyors vetődéssel hárítani tudta.

A második félidőre megfogyatkozott a hazai gárda, Tornyai Tamás szenvedett még az első játékrész végén egy belépő után bokasérülést. A Csömörnek tett jót inkább a pihenő, mert egy teljesen más játékstílusú, még az addiginál is gyorsabb ritmusú játékot próbáltak ráerőltetni vendéglátóikra. Ez olyannyira sikerült, hogy beszorult a Fehérvár, és Reveland bravúrjai tartották életben reményeiket egészen a 26. percig. Ismét Kurucz volt ennél a támadásnál az előkészítő, míg a kegyelemdöfést Varga Csaba látványos sarkazással adta meg. A gól után is folytatták agresszív, letámadó játékukat, a Fehérvárnak az előző meccsekhez képest sokkal kevesebb lehetősége volt, és ezeket rendre elpuskázták. A befejezés előtt egy perccel Varga, pedig egy felsősarkos lövéssel biztosította be a Rubeola győzelmét.

Ez volt a Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapatának idei utolsó hazai mérkőzése a bajnokságban, pénteken következik a visszavágó, a párharc lezárása, nagy valószínűséggel Gödöllőn, este fél nyolckor.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Rubeola FC Csömör 1-3 (1-1)

Székesfehérvár, VOK csarnok, 150 néző

Vezette: Takács Z, Kovács G.

Fehérvár: Reveland – Béres Z., Kertész, Molnár V. 1, Végvári. Cs: Molnár Cs., Kovács N., Szőlősi, Tornyai, Takács V., Tóth R. Vezetőedző: Reveland Zoltán

Csömör: Horváth G. – Kilik, Varga Cs. 2, Zoufal, Érsek. Cs: Tősér, Tvaruska, Lakos, Fülep 1, Simon P., Smeló, Kurucz. Vezetőedző: Simon Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik