Sport

Fantasztikus győzelem a Fradi ellen

A Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata a Ferencváros otthonában nyert az NB II Nyugati csoport rájátszásának 5. fordulójában, így sikerükkel az utolsó forduló eredményétől függetlenül osztályozósok.

Nem vitás ez a találkozó sok mindenről döntött, hiszen kényszer alatt lépett pályára mindkét gárda. A zöld-fehérek számára megnyílhatott volna az út a második hely megszerzése felé, ha nyernek, mert azonos pontszámmal álltak a mérkőzés előtt a piros-kék alakulattal.

A Fehérvár Futsal, pedig a három pont begyűjtésével bebiztosíthatta a második helyét. Külön öröm volt, hogy a gárda kerete a pénteki összecsapás ellenére – ilyenkor általában kevesebben tudják segíteni a csapatot, hiszen többen nagypályán lépnek pályára szombaton – acélosnak tűnt, és ez növelte esélyüket.

Érdekesen alakult az első játékrész, mivel már az első percben betalált Takács Viktor, ám erre rögtön érkezett a hazai válasz. Majd a 7. percben kétszer is bevették a vendéglátók Reveland Zoltán kapuját. Szerencsére még a szünet előtt tudott faragni csapata hátrányából Szőlősi Tibor.

A fordulás után Béres Zoltán egyenlített, majd alig örülhettek ennek a fehérváriak Karacs Dániel harmadik gólját is megszerezte, és ezzel megint csak a Fradinál volt az előny. A végjáték azonban már a nagy szívvel játszó Fehérváré lett. Előbb Kéri Péter, majd a lefújás percében Végvári Ádám lőtt gólt, és ez győzelmet ért!

A nap másik találkozóján a bajnokság végére feltámadó Külker SC 7-6-ra legyőzte a már bajnok Dunakeszi Kinizsit.

A tabella állása az utolsó forduló előtt:

1. Dunakeszi Kinizsi  75 pont

2. Fehérvár Futsal     66 pont

3. Külker SC               61 pont

4. Ferencváros           60 pont

Jegyzőkönyv:

Ferencváros – Fehérvár Futsal Balogh 2000 5-6 (3-2)

Budapest, Sportmax Sportközpont

Vezette: Lovas (Viczián, Petrovszki)

Ferencváros: Kovács Á. – Nagy G. 1, Simonyi, Karacs 3, Somorai. Cs: Kovács L., Molnári 1, Balog Sz., Gábor, Bogár, Veperdi, Silva. Vezetőedző: Nagy Gábor

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Reveland – Béres Z. 1, Végvári 1, Molnár V., Takács V. 1 Cs: Szőlősi 1, Tóth R., Kovács N., Horváth Zs., Gulyás-Kovács, Kéri 2, Mudra. Vezetőedző: Reveland Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik