Sport

Döntetlen az Év Meccse, a Dunakeszi a bajnok

Magas hőfokú, igen izgalmas, színvonalában első osztályú mérkőzést vívtak egymással a Fehérvár Futsal Balogh 2000 és a Dunakeszi Kinizsi csapatai, ám a pontokat megosztották a végén.

Az idény legfontosabb mérkőzése várt mind a házigazdákra, mind a piros-fehérben melegítő vendégekre. Kétségtelen, hogy a Dunakeszi fél kézzel már fogta a bajnoki serleget a találkozó előtt, mindössze egy pont hiányzott ahhoz, hogy az NB I-ben érezzék magukat.

A Fehérvár Futsal csapata számára mindenképpen a pontszerzést tűzte ki célul Reveland Zoltán játékos-vezetőedző. Nem véletlenül, mivel úgy kalkulált a szakember, hogy pénteken, első idegenbeli mérkőzésükön a felsőházi rájátszás során, a Külker SC ellen nyerhetnek, és akkor már készülhetnek az NB I-es osztályozóra az első osztály kiesőjével szemben.

Minden adott volt egy igazi rangadóhoz, a vendégeket közel százötvenen kísérték el, és a hazai tábor is ezúttal több drukkerrel képviseltette magát. Arról már nem is beszélve, hogy a média is alaposan felkészült az Év Meccsére, mivel nem kevesebb, mint három kamera vette az összecsapást, a partvonal mellől interjúkkal spékelve, és online közvetítésen keresztül is figyelemmel kísérhették az érdeklődők.

Alaposan meglepte ellenfelét a Fehérvár, mivel már az első percben ki kellett kotornia a labdát Tóth Gyulának a gólvonal mögül. Ekkor Béres Zoltán szabadrúgása után egy kipattanó labdát lőtt a hálóba Végvári Ádám. A 3. percben a Molnárok hozták össze a második találatot, Viktor passzát Csaba továbbította a kapuba. Ezután eszmélt a bajnokaspiráns, és Illa Sole Jordi révén szépítettek. Valamelyest többet volt ezután veszélyben Reveland kapuja, de a hálóőr válogatott formában védett, és csak a félidő végén kapitulált a sokszoros válogatott Kun Gábor találatai után. A játékos két percen belül kétszer volt eredményes.

A szünet után folytatódott a Kun-parádé, újabb gólja már a vendégeknek hozott kétgólos előnyt. Aztán, akárcsak a Ferencváros ellen, megint jött Bozai Attila, és tíz méterről leadott lövésével kiszolgáltatott helyzetbe hozta a Keszi kapusát. Szerencsére, ha nehezen is, de a sok kihagyott helyzetből összejött a negyedik hazai gól, méghozzá Molnár Viktor révén, akinek lapos lövése talált utat Tóth hálójába. Még a végén Bozai fűzte be a vendégek védelmét, de leheletfinom emelése a felső lécet érintve a kapu fölé szállt.

A Dunakeszi Kinizsi elérte célját, a döntetlen bajnoki címüket jelentette, míg Fehérvár Futsal Balogh 2000 gárdája jobb helyzetkihasználással akár győzhetett volna. Teljesítményük azonban feltétlenül reményteljes a jövőt illetően, ezzel a játékkal komoly eséllyel pályázhatnak az NBI – re.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Dunakeszi Kinizsi 4-4 (2-3)

Székesfehérvár, 400 néző

Vezette: Ábrahám (Czinder, Horváth Z.)

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Reveland – Béres Z., Végvári 1, Molnár V. 1, Takács V. Cs: Molnár Cs. 1, Tornyai, Bozai 1, Vezetőedző: Reveland Zoltán

Dunakeszi: Tóth Gy. – Safar, Szijjártó, Jordi 1, Kun 3. Cs: Bita, Vincze, Temesi Vezetőedző: Tomas De Aquino Riviera Amoros

Ajánlott videó

Olvasói sztorik