Sport

Nem félti gyerekeit a hegymászástól Erőss felesége

A Blikk a hegymászó feleségét faggatta. Csíkszeredában sportcsarnokot neveznének el Erőssről.

Nekem akkor már nincs apukám? – ezt kérdezte anyukájától a Blikk szerint a négyéves Gerda, a Kancsendzöngán eltűnt Erőss Zsolt lánya, miután Hilda megpróbálta megértetni vele: édesapja többé nem jön haza.

Nagyon hiányzik neki, az éjjel róla álmodott – mondta el a Blikknek a hegymászó felesége. A kislány először akkor találkozott az elmúlással, amikor Zsolt tavaly az Annapurna megmászása közben elvesztette a legjobb barátját, Horváth Tibort.

„Sokáig azt várta, hogy Tibi feltámad. Karácsonykor jött rá, hogy erre nincs esély. Akkor nagyon kiborult, és sokat sírt” – idézte fel az anyuka. A Blikk arról is megkérdezte a nőt, hogy a tragédiák ellenére megengedné-e a gyerekeknek, hogy Erőss Zsolt nyomdokaiba lépjenek?

Az édesanya szerint Gerda egy kicsit félősebb volt, amikor túrázni vitték, fiúkban, Csomában viszont több vakmerőséget lát.  „Nem tiltanám meg neki, ha erre vágyna. Akkor már inkább másszon hegyet, mint motorozzon”mondta Erőss felesége.

Közben Ráduly Róbert, a házigazda Csíkszereda polgármestere azzal a javaslattal nyitotta meg szombaton a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 11. kongresszusát, hogy a rendezvény helyszínéül szolgáló sportcsarnokot a Himalájában eltűnt Erőss Zsolt hegymászóról, a város szülöttéről nevezzék el.

A magyar hegymászók tragédiájáról itt talál többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik