Sport

Erőss felesége: Tudom, hogy meghalt

erőss (erőss)
erőss (erőss)

Sterczer Hilda azt mondja, megérezte, hogy férje meghalt. Már nem reménykedik, és nem bízik abban, hogy Erőss Zsolt élve előkerül a Kancsendzöngáról.

Tudom, hogy nincs remény, hogy meghalt – mondta a Blikknek adott interjújában Erőss Zsolt felesége, aki könnyek nélkül gyászol, még elbúcsúzni sem tudott férjétől.

A lapnak azt mesélte, Erőss búcsúzáskor megígérte neki, hogy ha hazatér, jó apa lesz. De a férfit és hegymászó társát, Kiss Pétert szerdán eltűntetnek nyilvánították, és egyelőre a keresésüket is felfüggesztették.

Vincze Szabolcs, a Magyarok a Világ Nyolcezresein expedíciójának sajtófőnöke szerint sincs szinte semmi remény arra, hogy a hegymászók élve túlélték a csúcstámadást. Erőssről kedd délután három óra óta, míg Péterről kedd reggel óta nincs hír.

Erőss Zsolt egy korábbi interjújában arról beszélt, hogy mindig is tisztában volt azzal, hogy életét veszítheti a hegyen. „Gyakran voltam már kritikus helyzetben. Olyankor úgy vagyok vele, hogy bármelyik másodperc az utolsó lehet az életemben, de legalább odafönt boldogan halok meg” – válaszolta a mélyinterjuk.hu azon kérdésére, hogy fél-e haláltól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik