Szórakozás

A sztárok is Erőss Zsoltékért imádkoznak

Varnus Xavér, Szabó Zsófi, Tatár Csilla, Hajdú Péter és Vujity Tvrtko is posztolt a hegymászókról.

Mint ismert, továbbra sem találják a 8586 méter magas Kancsendzönga meghódítása után lefelé ereszkedő Erőss Zsoltot és Kiss Pétert. Az expedíció sajtósa szerint kevés az esély a túlélésre, de még mindenki reménykedik. A szerencsétlenül járt hegymászókért imádkozik a fél hazai celebvilág is.

“Édes Istenem! Ha még életben vannak, kérlek segíts rajtuk! Már lemondtak a keresésükről :( Zsolt óriási példaképem… Végtelenül tisztelem Őt! Várunk haza titeket” – posztolta Szabó Zsófi.

“Zsolttal januárban beszélgettünk utoljára. Nagyon készült erre az útra, akkor éppen a csapatot próbálta összeállítani… Mesélt nekünk a hegyről, az álmairól és az expedíció várható nehézségeiről is… A mai hírek után nagyon nehéz visszanézni ezt az interjút, de én őszintén remélem, hogy csoda történik és épségben előkerülnek” – írta ki a legnagyobb közösségi oldalra Tatár Csilla.

“Barátaim, szánjatok egy percet reájuk, s mondjatok el magatokban egy csöndes fohászt. A Mindenüttjelenvaló, (ki a sok, róla terjesztett hazugsággal ellentétben soha, egyetlen felekezethez sem adta le kopogtatócéduláját), meghall majd bennünket: nem is kétséges. S ha oly sokunk érzelmi-szellemi kardja szegeződik egy irányba, az mindég hathatós érv a döntésében. Erről tanúskodik az emberi faj idáigi történelme. Úgy hiszem, e percekben érthetik meg ők ketten a leginkább Márai sorait: “Az ember él, s csak annyit tud Istenről, mint egy távoli, nagyon hatalmas uralkodóról, akit tisztelni tartozik ugyan, de nincsen hozzá személyes köze. Egy napon megismerkedik Vele. A mi civilizációnkban ez a találkozás néha útszéli körülmények között is történhet, egy kávéházban vagy a földalatti vasúton, mert Isten a profán helyeken talán gyakrabban jelenik meg, mint a templomban. Nem kell hozzá sem zümmögő papi kórus, sem égő csipkebokor” – osztotta meg a Facebookon Varnus Xavér.

“Azt mondják, azt írják, hogy szinte már semmi remény… Imádkozzunk érte. Imádkozzunk értük…” – tette közzé Vujity Tvrtko.

Hozzájuk hasonlóan Hajdú Péter is aggódik Erőss Zsoltért és Kiss Péterért. Ő ezt írta: “Feladták Erőss Zsolték keresését :(“

Ajánlott videó

Olvasói sztorik