Sport

Elsült a fehérváriak titkos fegyvere

A futsal NB II Nyugati csoportjának rájátszásban a Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata nehéz mérkőzésen gyűrte le a jó erőkből álló Ferencvárost.

A Fehérvári Fradi Hét befejező felvonására nem tudott a legerősebb csapattal kiállni a hazai gárda, mivel Molnár Csabát – aki a Csákvár NB II együttesét is erősíti – edzője Bognár György nem engedte el a mérkőzésre. A tiltás oka, pedig roppant egyszerű, hiszen a csákváriak fontos bajnokit játszanak szerdán a BKV Előre ellen.

A 44 esztendős Bozai Attila (ő amúgy a megyei első osztályban szereplő Szabadegyházi Kinizsiben is játszik) viszont eddig még nem lépett pályára a Fehérvárban, őt amolyan „titkos fegyverként” vetette be Reveland Zoltán vezetőedző.

A Ferencváros a rájátszás első fordulójában a listavezető Dunakeszi Kinizsitől szenvedett 6-2-es vereséget, míg a Fehérvár a Külkert győzte le 8-5-re. A vendéglátók szempontjából égetően kellett a három pont, hiszen ennek megszerzésével megerősíthették második helyüket a tabellán.

Veszélyesebben kezdett a vendégcsapat, bizony Revelandnak többször kellett bravúrral hárítania. Aztán beállt Bozai, és rögtön megcsillogtatta tudását, befűzte a védőket, de labdájáról Végvári Ádám centiméterekkel lemaradt. Majd újabb formás hazai akció végén Molnár Viktor lőtt hatalmas helyzetben mellé. A 11. percben szinte a semmiből szerzett vezetést a Fradi, a zöld-fehérek térfelén vesztettek labdát a fehérváriak, Pál Máté, pedig ezzel meg sem állt a kapuig. Szerencsére gyorsan jött az egyenlítés, Bozai tálalt ragyogó labdát Horváth Zsolt elé, aki nem hibázott.

A szünet után a vendégek nagy erőket mozgósítva kapujuk elé szegezték a fehérváriakat, ráadásul alig telt el három perc a félidőből, amikor egy ártalmatlan szituáció után a játékvezető minden alapot nélkülözve kiállította Horváthot. Közel tíz percig még az addiginál is jobban nyomot a Ferencváros, de Reveland vezérletével jól állták a rohamokat a piros-kékek.

A 34. percben nagyot fordult a meccs, amikor Bozai három játékost is hintába ültetett, majd a kapust is kicselezve a hálóba gurított. Alig két perc múlva Tóth Róbert iratkozott fel a góllövők közé, ő egyéni akció után vette be Kovács Áron Dániel kapuját. Ezt követően már öt mezőnyjátékossal, illetve vészkapussal próbálták a zöld-fehérek menteni a menthetőt, de szenzációsan védekezett a Fehérvár, a kapuban, pedig Reveland korlátlan úr volt. A lefújás előtt Tornyai Tamás biztosította be győzelmet, a vészkapus Nagy Gábort elfektette, majd középről, hét méterről lőtt az üres kapuba.

Ezzel a sikerrel két napon belül másodjára is fehérvári győzelem született a Ferencváros ellen, és a Videoton után a Fehérvár Futsal gárdája is három ponttal gazdagodott. A futsalosok, a nagypályásokhoz hasonlóan a tabella második helyén állnak, hat ponttal megelőzve ferencvárosi riválisukat.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Ferencváros 4-1 (1-1)

Székesfehérvár, 150 néző

Vezette: Farkas B. (Janitz, Richter)

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Reveland – Béres Z., Végvári, Tóth R. 1, Horváth Zs. 1 Cs: Bozai 1, Takács V., Tornyai 1, Molnár V. Vezetőedző: Reveland Zoltán

Ferencváros: Kovács Á. – Nagy G., Simonyi, Pál 1, Tóth K. Cs: Kovács L. (kapus), Molnári, Somorai, Karacs, Bogár, Veperdi, Balog Sz. Vezetőedző: Nagy Gábor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik