Sport

Öt távozó a Fehérvár KC-tól

A szezonzáró meccsét játszotta a Fehérvár KC szerdán este a Kiskunhalas ellen, a találkozó öt játékos számára az utolsó fellépés volt a hazaiak színeiben.

Triscsuk Krisztina személyében a lejátszott meccsek és a szerzett gólok tekintetében is klubrekorder távozik Székesfehérvárról. Az orosz származású átlövő 177 bajnoki meccsen 971-szer volt eredményes. Az első mérkőzését 2005. november 13-án játszotta hazai pályán a Bp. Kőbányai Spartacus SC ellen, ahol 30-29-re nyert az akkor még Cornexi-Alcoa néven szereplő csapat.

Szikora Melinda 2008. szeptember 8-án mutatkozott be a Kiskunhalas ellen, és azóta 132-szer szerepelt a csapatban. A Halastól érkezett hálóőr FKC-mezben nemcsak első, hanem utolsó meccsét is a nevelő egyesülete ellen játszotta.

Zsigmond Vivien hét évvel ezelőtt Mihály Attilával együtt érkezett az FKC-hez, majd 2009. február 25-én a Vác ellen 32-19-re megnyert fehérvári meccsen kapott először szerepet a felnőtt csapatban, melyben összesen 55-ször lépett pályára, és 27 gólt lőtt. Fehérváron eltöltött évei alatt az ifjúsági és junior válogatottban is szerepelt világversenyen.

Lelkes Noémi Szikora Melindához hasonlóan a 2008 szeptember 8-i, Kiskunhalas elleni mérkőzésen szerepelt először a felnőttek között. Gólt ugyan akkor nem szerzett, de azóta 40 meccsen 20-szor volt eredményes az FKC saját nevelésű jobbszélsője, aki kilenc szezonon keresztül kézilabdázott a klub csapataiban.

Németh Nóra 2010. szeptember 8-án Siófokon játszott először a felnőtt csapatban. A 32-29-re megnyert találkozón góllal mutatkozott be. Azóta 15 meccsen 8 gólt dobott. Az 1992-es születésű balszélső szintén a klub saját nevelésű játékosa, nyolc évet töltött az FKC-nál, szerepelt az ifjúsági válogatottban, és 2007-ben tagja volt a magyar bajnoki címet szerzett korosztályos csapatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik