Sport

Futsal: Az első lépést megtették

A Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata a rájátszás első fordulójában végig vezetve, helyenként látványos játékkal győzte le a Külker SC együttesét.

Az NB II Nyugati csoportjának felsőházi rájátszása lényegében véve arról szól, hogy melyik csapat lesz az, amely kiharcolva a 2. helyet a Dunakeszi Kinizsi mögött osztályozót játszhat az NB I-be jutásáért. Nagy a tét tehát, és a fehérváriaknak kimondottan kedvező a sorsolásuk, mivel az első három mérkőzésüket hazai pályán játsszák. Az első kör első meccsén a papírforma érvényesült, és a Dunakeszi 6-2-re győzött a Ferencváros vendégeként.

A Fehérvár Futsal csapata nagy csatákat vívott a Külker együttesével az alapszakaszban, és mindkét gárda tudott élni a haza pálya előnyével, így mondhatjuk azt is, hogy döntetlenre álltak eddig.

Ahogy várható volt támadólag lépett fel már az első percekben a vendég együttes, ám Balogh János kihagyta az első kínálkozó lehetőséget. A fehérváriaknál először lépett pályára Szőlősi Tibor, aki még a néhány éve a Cső-Montage csapatában is stabil csapattag volt. Aztán Molnár Csaba villant, és nyitotta meg a gólok sorát, amikor a 7. percben, áthámozta magát a komplett vendégvédelmen, és végén látványos találattal sikerült bevennie Baráth Béla kapuját. Majd Molnár Viktor szabadrúgása után növelte előnyét a hazai csapat. És még nem volt vége, a végig rendkívül aktív Végvári Ádám percei következtek, a fiatal játékos egy percen belül kétszer látványos gólokkal mattolta Baráthot. Négy nulla után szépített a Külker, házi gólkirálya, Barnácz József góljával. A 25. percben Szőlősi is több remek megoldás után góllal tette le névjegyét új csapatában. Molnár Csaba két perc múlva a góljához kísértetéjesen hasonló megoldással jutott el a Külker kapujáig, és önzetlenül a rövid saroknál a labdára váró Tóth Róbert elé tálalt, akinek nem volt nehéz dolga két lépésről a hálóba pofozni a labdát. Ezután kezdett fáradni a hazai gárda, a Külker, pedig utolsó szalmaszálba kapaszkodva vészkapussal, öt mezőnyemberrel rohamozta Hegedűs Ferenc kapuját. Ennek meg is lett az eredménye, mert vészesen feljöttek házgazdáikra a fővárosiak. Zsinórban kétszer kellett kihalásznia a fehérvári kapusnak a labdát a gólvonalon belülről, ráadásul ehhez még pluszban rendkívül feszült hangulatúvá vált az addig szépen, csendben folydogáló találkozó. A játékvezető is kissé erélytelennek tűnt, több tisztátalan belemenés volt a vendégek részéről, valamint állandó reklamálással próbálták szaggatni a folyamatos játékot. A vége azért a Fehérvárnak sikerült jobban, mivel Béres Zoltán, és Tóth góljaira csupán Balogh János szabadrúgásból tudott válaszolni. Megtette tehát az első lépést a fehérvári csapat, és győzelmével jelen pillanatban a hőn áhított második helyen állnak, ám még rettentően messze van a vége. A következő fordulóban, egy hét múlva a Ferencvárost fogadják a piros-kékek.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Külker SC 8-5 (2-0)

Székesfehérvár, 50 néző

Vezette: Pápai (Zimonyi, Harmath)

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Hegedűs F. – Béres Z. 1, Végvári 2, Takács V., Tóth R. 2. Cs: Molnár V. 1, Molnár Cs. 1, Szölősi 1, Mudra, Kéri. Vezetőedző: Reveland Zoltán

Külker SC: Baráth – Bódog 1, Hegyi, Balogh J. 1, Barnácz 1. Cs: László, Nagy A., Nagy Zs. 2, Jáky, Kővári.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik