Sport

Értékes fehérvári futsal siker

A Fehérvár Futsal Balogh 2000 együttese hétfőn este rangadót nyert a BME Docler Akadémia ellen, és biztosítani látszik helyét a tabella legjobb négy csapata között.

 

Az NB II Nyugati csoportjában szereplő házigazdák legutóbb a hónap elején játszottak bajnokit az érdi Asterix ellen, hiszen a legutóbbi játéknapon elmaradt a meccsük, mivel az erre a fordulóra kisorsolt ellenfelük, a Hegyvidék SE azóta megszűnt. Mindenesetre nehéz mérkőzés vár Reveland Zoltán vezetőedző csapatára, még akkor is, ha a gárdából szinte az egész keret folyamatosan játékban van. Volt, aki az NB II-es Csákvár színeiben lépett pályára szombaton, míg többen a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján induló Fehérvár válogatottját erősítették. Emlékeztetőül, november végén 6-3-ra a fehérváriak nyertek a fővárosiak otthonában, akkor különösen Molnár Csaba vitézkedett az ellenfél kapuja előtt, háromszor vette be az egyetemisták hálóját.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a szezon talán legfontosabb mérkőzését játszotta a fehérvári alakulat, mivel ez az összecsapás arról is dönthetett, hogy melyikük csatlakozhat a legjobb négy közé, vagyis ki jut be a rájátszásba. Nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót, hiszen több, mint egy sornyi játékos hiányzott sérülés, valamint betegség miatt a házigazdáknál. Kéri Péter a hétvégi Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján sérült meg, a vezetőedző, és a hálóőri teendőket is ellátó Reveland Zoltán térde letapad vasárnap a megyei másodosztályú Mány-Lovasberény mérkőzés végén. És, akkor még nem szóltunk az állandó maródiakról. Kovács Norbert éppen csak elkezdte az edzéseket téroperációja után, míg Gál Dániel hasonlóképpen a térdével bajlódik. Somogyi Balázsra sérvoperáció vár, Molnár Viktor, pedig beteget jelentett,és Mudra Ákos is továbbra is a sérültek listáját erősítette, és csak civilben figyelte a mérkőzést.  És, hogy még élesebb legyen a helyzet, ellenfelüknél hat, a klub NB I-es keretéhez tartozó játékossal érkezett a rangadóra, mivel a válogatott felkészülése miatt ezúttal nem rendeztek fordulót az első osztályban. Agresszívebben kezdtek a vendégek, de a 2. percben egy védelmi megingásukat azonnal büntette Molnár Csaba. Majd a 8. percben növelték előnyüket Tóth Róbert révén, aki egy kipattanó labdát, ha másodjára is, de be tudott kotorni Unger Miklós hálójába. Majd Molnár ültette hintába a Papp Endrét, a cserekapust, és beadását Végvári Ádám továbbította az üresen hagyott kapuba. 0-3 után lehozta kapusát támadásban a BME, és így emberelőnyüket kihasználva a 29. percben egy kisakkozott helyzet után szépíteni tudtak Füzy Zsolt góljával. Még jobban kiélezetté vált a mérkőzés végjátéka, többször elszabadultak az indulatok – főként műegyetemista részről. Aztán jött Molnár üres kapus találata, amely eldöntötte az összecsapást. Ugyan még a befejezés előtt egy perccel betalált Kertész Gergő, de ez már nem osztott-szorzott, a végig ragyogóan védekező Fehérvár Futsal gárdája megérdemelt győzelmet ünnepelhetett.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – BME Docler Akadémia 4-2 (2-0)

Székesfehérvár, 50 néző

Vezette: Czinder, Horváth Z.

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Hegedűs F. – Béres Z., Molnár Cs. 2, Horváth Zs., Tornyai. Csere: Szőczi (kapus), Tóth R. 1, Takács V., Végvári 1. Vezetőedző: Reveland Zoltán

BME Docler Akadémia: Unger – Fritz, Andorka, Bártfai, Kertész 1. Csere: Papp E. (kapus), Komáromi, Füzy 1, Kulik, André, Rudolf, Csernai. Vezetőedző: Csernai Gábor László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik