Sport

Futsal: Hétfőn indul a rájátszás

Kialakult az NB II-es futsal bajnokság rájátszásának programja, a Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata, pedig nagy lehetőség előtt áll.

A bajnoki cím sorsa ugyan már eldőlt, de a második, osztályozót érő hely még kiadó. Erre három csapat pályázik, és köztük vannak a fehérváriak is.

A Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata a csoport újoncaként alaposan kivágta idén a rezet, hiszen a piros-kék alakulat az alapszakaszban elérte az a célt, amelyet legmerészebb álmaikban tűztek ki számukra vezetőik. Ha belegondolunk abba, hogy tavaly még amolyan baráti alapon futsaloztak a VOK-ban a csapat tagjai közül többen is, akkor bátran állíthatjuk, hogy hármasával vették a lépcsőfokokat a játékosok. A gárda az idény első felében Beszédes Sándor irányításával már figyelemreméltó eredményeket ért el, ám a téli szünet után több meccsen pontokat veszítettek. Ekkor váltottak a vezetők a kispadon, illetve Beszédes is úgy érezte, hogy nincs egy hullámhosszon a társasággal. A kispadon a 27-szeres válogatott kapus, Reveland Zoltán, váltotta – aki amúgy nagypályán jelenleg a megyei másodosztályú Lovasberény mestere – ezután csak, ha muszáj volt, akkor szállt be játszani. Két rangadót ugyan vereséggel zártak, de így is a tabella harmadik helyéről várhatják a rájátszást. Az, pedig külön öröm lehet szurkolóik, és támogatóik számára, hogy a VOK igazi oroszlánbarlanggá vált, ahol mindössze a már első osztályba lépő Dunakeszi Kinizsi tudott győzni. Persze azért nem dől hátra karosszékében Dávid Zsolt elnök, már a következő idényhez szükséges anyagi alapok megteremtésén dolgozva újabb támogatókat szeretne bevonni, hiszen a csapat igazán megérdemli, hogy minél jobb körülmények között dolgozzon.

Az alapszakaszban 24 mérkőzésen léptek pályára, amelyeken 18 győzelmet, 2 döntetlen értek el, és 4 alkalommal kellett meghajolniuk az ellenfél tudása előtt. A vereségeket közvetlen riválisaiktól szenvedték el, és csupán a Dunakeszi volt az egyetlen csapat, amelyet nem tudtak legyőzni. Erre a rájátszásban lehet alkalmuk…

Balogh Tamás szakosztálymenedzser a sikeres múlt után természetesen bizakodóan tekint az elkövetkezendő hat mérkőzés elé. „Csak remélni mertük szeptemberben, hogy idáig jut a csapat. Nem volt egyszerű feladat összehangolni a munkát, és a játékosokat. Szerencsére mindenki tudása legjavát nyújtotta, amikor pályára lépett. Sajnos ritkán fordult elő, hogy ugyanazzal a kerettel tudtunk volna nevezni két egymást követő találkozóra, de ennek ellenére is hozták a fiúk a meccseket. A rangadókkal kapcsolatban van bennünk némi hiányérzet, leginkább a Ferencváros otthonában elveszített mérkőzésre gondolok itt. Ennek oka a külső körülményekben keresendő, hiszen több sérüléssel kellett megküzdenünk, többeknek a nagypályás bajnokságokban volt kötelezettségük. Az alapszakaszban megszerzett harmadik hely mindenképpen jó előjelekkel kecsegtet a jövőt illetően, főleg, hogy kedvezőnek mondható a sorsolásunk. Amatőr csapatról beszélünk, elég nagy a nyomás a játékosokon – itt nem is a mérkőzésekre gondolok leginkább, hanem a sérülésektől való félelem dolgozik bennük, hiszen kieshetnek a munkából, vagy éppen abból a nagypályás csapatból, ahol játszanak. Többen szerepelnek az NB II-ben, és az NB III-ben, és egy sérülés komoly következményekkel járhat. Ezt a szurkolók nem vehetik észre, mivel egyik játékos sem félti magát, és mindig győzni akarnak!” – nyilatkozta Balogh.

Reveland Zoltán vezetőedző szerint a rájátszásba jutás volt a csapat reális célja. „Amikor kiderült a csoportbeosztás, akkor ez egy kicsit bizonytalannak tűnt, talán pesszimistább is voltam a kelleténél, mivel a Dunakeszi, és a Ferencváros is ott volt az ellenfeleink között. Az egész éves teljesítményünk alapján azonban rászolgáltunk a jelenlegi harmadik helyünkre. Elégedett vagyok, bár néhány pontot elhullajtottunk, itt főként az ELTE elleni idegenbeli döntetlenre gondolok. Ha teher nélkül fogunk játszani a folytatásban, akkor bravúrral ott lehetünk az osztályozós helyen, ha viszont görcsösen akarjuk ezt mindenáron, akkor beleszaladhatunk egy-két pofonba. Ajándéknak kell felfogni ezt a plusz hat mérkőzést, és ebből kell kihozni a legtöbbet. Mindenki úgy van vele a csapatból, hogy ez egy tanuló év volt, amennyiben sikerülne megvalósítani a feljutást, az bónusszal érne fel, de, ha nem akkor jövőre újult erővel ismét nekiállunk.” – hangsúlyozta a gárda vezetőedzője és hálóőre.

Béres Zoltán a csapat kapitánya 21 mérkőzésen lépett pályára, és 16-szor vette be az ellenfelek hálóját. „Tény és való, hogy erőn felül teljesítettünk, de az igazsághoz tartozik, hogy itt olyan társaság gyűlt össze, amely nyerő típusú. Persze nem szabad elfelejteni azt, hogy néhányan már szereztünk tapasztalatot a futsalban, ez mindenképpen hasznára vált a csapatnak. Tehermentesen tudjuk játszani a meccseket, annak ellenére, hogy egyértelműen beszédtéma az öltözőben a feljutás. Csak azért kesergünk, hogy meghatározó játékosok estek ki – négyen, öten – akikkel, sokkal könnyebben elérhetnénk a céljainkat. Azért nem tántorít el minket ez, hiszen van több fiatal a keretben, akik előtt itt a lehetőség, csupán élniük kell vele.” – fogalmazott Béres Zoltán.

A fehérvári csapat hazai programja a rájátszásban:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Külker SC Dupont 04.22., 20:30 VOK

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Ferencváros 04.29., 20:30 VOK

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Dunakeszi Kinizsi 05.06., 20:30 VOK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik