Sport

Visszapillantó: Jobban ment a szünet után

Ezúttal is a második félidőre pörgött fel a Fehérvár KC csapata a Dunaújvárosi Kohász elleni rangadón, annak ellenére, hogy a vendéglátók sokáig vezettek.

Pal Oldrup Jensen a fehérváriak szakvezetője mindenesetre elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről, annak ellenére, hogy voltak azért problémás szakaszai is a találozónak fehérvári szemszögből.

– Az első félidőben nagyon szenvedtünk a jól felkészített Dunaújvárossal szemben. Nem értük el a legjobb szintünket, de harcoltunk, és ennek eredményeképpen négyre tudtuk csökkenteni a hátrányunkat a szünetig. A második félidőre sokkal jobb védekezéssel és kapusteljesítménnyel tértünk vissza, és ez tette lehetővé számunkra, hogy megnyerjük a mérkőzést. A fizikai állapotunk mindenképpen az egyik fő oka annak, hogy meg tudunk fordítani mérkőzéseket. Ugyanakkor az önbizalom is nagyon fontos tényező ebben. Hiszünk abban, hogy lehetséges, és ha képesek vagyunk jól védekezni, akkor minden megtörténhet. – fogalamzott az FKC edzője.

Vaszari Virág három találattal járult hozzá a megyei rivális elleni sikerhez, a rutinos szélső szerint is a második félidőben nyújtott teljesítményük volt a döntő a győzelem kivívásában.

– Tudjuk, az 5-8 rájátszásban minden meccsünk nagyon nehéz lesz, így szombaton is ilyenre számítottunk. Az első félidőben az Újváros nagyobb hittel játszott, sajnos nekünk sem a támadásunk, sem a védekezésünk nem állt össze. Ezt kihasználva a hazaiak sok kontragólt lőttek, nem tudtunk higgadtak maradni, ezért voltunk a szünetben, jelentősebb hátrányban. Megbeszéltük, mik azok, amin feltétlenül javítanunk kell, és mivel tudjuk megfordítani az eredményt. Hál’Istennek ez a második félidő második felére sikerült is, sőt a meccs végére már abszolút uraltuk a játékot. – nyilatkozta Vaszari Virág.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik