Sport

Nehezen, de összejött

A Fehérvár KC csapata nyerte a megyei rangadót a Dunaújvárosi Kohász otthonában, de a vendéglátók nem adták olcsón a bőrüket.

Megkezdték a csapatok a rájátszást, rögtön a megyei rangadóval, az 5.-8. helyért folytatott párharcban. A csoport másik mérkőzésén vasárnap a Veszprém Barabás KC a Kiskunhalasi NKSE együttesét fogadja.

Az első negyedóra elteltével már 8-4-re vezetett a Kohász, nem véletlen, hogy Pal Oldrup Jensennek sürgősen időt kellett kérnie. Az intelmek azonban nem hatottak ezúttal, továbbra is a hazai gárda dominált, és meggyőző játékkal nyerte a félidőt. Nem vitás, jókor jött a pihenő, és fokozatosan lendült játékba az FKC. Egészen az 53. percig kellett várni, hogy nulla egy után ismét átvegyék a vezetést a fehérváriak, Horváth Bernadett találatával. Innentől már nem engedte ki kezéből a Jensen-csapat a meccset, és nagy csata után tovább folytatja menetelését a pontvadászatban. Most is bebizonyosodott, hogy kiváló fizikai állapotban vannak a fehérvári lányok, és akárcsak legutóbb vasárnap az Érd ellen, most is javarészt ennek köszönhették sikerüket.

Jegyzőkönyv:

Dunaújvárosi Kohász KA – Fehérvár KC 23-27 (13-9)
Dunaújváros, 600 néző

Vezette: Natkai, Szalay.
D. Kohász: Csapó 1 – Bódi 2 (2), Rádl 4, Sánta, Takács D. 3, Ferling 4 (1), Berta 7. Csere: Pisák (Kapus), Gera 2, Takács F., Gáspár, Kemény, Kővári. Edző: Mátéfi Eszter.
Fehérvár: Szikora – Azari 3, Siti E. 3, Horváth B. 6, Tilinger 9 (3), Triscsuk 3, Vaszari 3. Csere: Becséri, Németh K., Emberovics. Edző: Pål Oldrup Jensen.
Kiállítások: 6 perc illetve 6 perc

Hétméteresek: 4/3 illetve 3/3.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik