Sport

Fordítottak, és győztek a fiatalok

Hihetetlenül izgalmas csatában nyert a SAPA Fehérvár AV 19 junior csapata az EBYSL döntőjének első mérkőzésén a HC Orli Znojmo ellen.

A két csapat rendkívül kiegyenlített párharcot vívott eddig egymással. Az alapszakasz és a középszakasz hat meccséből mindketten hármat-hármat nyertek meg. Ezzel az Olimpija Ljubljana mellett a HC Orli Znojmo az egyetlen gárda a ligában, amelynek legalább ötven százalékos a mérlege van a fehérváriakkal szemben. Szeptemberben 7-0-ra nyertek az első meccsen Tyler Dietrich tanítványai, majd idegenben is nyertek 4-3-ra. Ezt követte a következő meccs a koronázó városban, novemberben, amelyet a csehek nyerte 2-1-re, majd kiütéses 7-0-a sikerükkel valamelyest kiegyenlítették a fehérvári hasonló arányú vereséget. Ez volt amúgy az első komolyabb veresége a SAPA Fehérvár csapatának a pontvadászatban. A középszakaszban is azonos arányban osztoztak az együttesek, mindketten győztek hazai jégen.

A két győzelemig tartó döntőt a két évvel ezelőtti cseh juniorbajnok kezdte jobban, a 11. percben Jiry Tichy góljával jutottak előnyhöz. Majd a középső harmad ötödik percében Sárpátki Tamás Varga Arnold átadása után egyenlített. Igaz nem tartott sokáig a fehérváriak öröme, mivel bő három perc elteltével Marek Spacek használta ki csapata emberelőnyét. Aztán egészen az 57. percig kellett várni a fehérváriak szépítésére, Vincze Péter vette be Petr Helecic ketrecét Reiter Attila passzából. Az utolsó két percben mindkét csapatból egy-egy játékost kiállítottak, így a hosszabbítást is mínuszban kezdték a gárdák, bár annyi pozitívum azért volt, hogy Sárpátki büntetése előbb letelt. A ráadás igencsak hosszúra sikeredett, végül azonban a 80. percben Németh Attila lőtte be a győztes találatot.

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – HC Orli Znojmo 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Székesfehérvár, 900 néző

Vezette: Mayer, Babic, Soós D., Pálkövi

SAPA Fehérvár AV 19: Rajna – Arany M., Reiter A. (1), Kocsis F., Erdély, Vincze P. 1 – Árkovics, Varga A. (1), Pillók, Tóth G. (1), Sárpátki 1 – Rusk, Korbuly, Németh A. 1, Sofron Á., Szabó D. – Pukli, Pados, Izsák, Reisz, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich

HC Orli Znojmo: Helecic – Tichy 1, Konarik, Fusek (1), Horak, Müller (1) – Hobza, Michalica, Telesz, Nahodil, Pelikan – Theimer (1), Odehnal, Spacek 1, Novacek (1), Schejbal – Hloupy, Bukacek, Vald, Cerovecki, Kacetl. Vezetőedző: Petr Konecny

Kiállítások: 6 perc illetve 6 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik