Sport

Döntős junior EBEL-csapat!

A SAPA Fehérvár AV 19 az EBYSL elődöntőjének második mérkőzésén, egy fordulatos meccsen nyert Jesenicén, és jutott a sorozat fináléjába.

Rendkívül kiélezett küzdelem jellemezte a találkozót, mivel a házigazdáknak mindent egy lapra kellett feltenniük, hiszen számukra ez a mérkőzés élet-halál kérdése volt. A 11. percben előnyhöz is jutottak, Nik Lahajnar találatával. Más kérdés, hogy jóformán alig telt el két perc, Tóth Gergő Sárpátki Tamás passzából bevette Jure Pavlic ketrecét. Majd a középső harmad is hasonló leosztásban zajlott. Előbb a 35. percben Zan Zupan volt eredményes, de még két perc sem telt e, amikor Tóth Gergő duplázott Németh Attila átadásából. A záró húsz percet ragyogóan kezdték a fehérvári legények, a 43. percben Korbuly Gergely gólja már kék-fehér vezetést hozott. Sokat voltak ugyan emberhátrányban – nyolc percet – ebben a harmadban, de mindegyiket hősiesen kivédekezték, és megérdemelten jutottak a döntőbe, ahol a cseh HC Orli Znojmo csapatával találkoznak.

Jegyzőkönyv:

HD Mladi Jesenice – SAPA Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Bled, 250 néző

HDM: Pavlic – Zupancic, Rakovic (1), Sodja (1), Lahajnar 1 (1) , Zupan 1 – Kozar, Kraigher, Hadzic, Bizalj, Hribljan – Stan, Podlesnik, Török, Podrekar, Jazbec – Jaklic, Jensterle, Camdzic. Vezetőedző: Marjan Kozar

Fehérvár: Rajna – Arany M., Reiter A., Kocsis, Erdély, Vincze P. – Árkovics (1), Varga A., Pillók (1), Tóth G. 2, Sárpátki (2) – Rusk, Korbuly 1, Németh A. (1), Sofron Á. (1), Szabó D. – Szabó P. K., Pados, Izsák, Füri, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich.

Kiállítások: 6 perc illetve 12 perc

Edzőszemmel:

– Rendkívül izgalmas mérkőzést játszottunk, ahol a csapat kitett magáért. A fiúk csupa szív játékot mutattak egy igen elszánt ellenféllel szemben. A mindent egy lapra feltevő hazaiak ellen kétszer is egyenlíteni tudtunk, majd a meg is fordítottuk az állást. Ez nagy fegyvertény. – Kiss Dávid a SAPA Fehérvár AV 19 másodedzője.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a SAPA Fehérvár AV 19 javára

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik