Sport

Lépéselőnyben az U20-as csapat

A SAPA Fehérvár AV 19 U20-as csapata az EBEL elődöntőjében hazai jégen legyőzte a szlovén HD Mladi Jesenice együttesét, és már csak egy sikerre van a döntőtől.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét kapus jól állta a sarat, így érintetlenek maradtak a ketrecek. A középső játékrészből alig telt el egy perc, amikor Németh Attila Sárpatki Tamás átadását lőtte Jure Pavlic hálójába. Majd egészen a harmad záró percéig kellett várni az újabb gólra, igaz ezt a vendégek ütötték, Peter Bizalj vette be nagy lökettel a fehérvár kaput. A harmadik húsz perc szinte kísértetéjesen úgy kezdődött, mint az előző, ugyanis alig húsz másodperce voltak a csapatok a pályán, és már Erdély Csanád góljának örülhettek a hazai szurkolók. És, hogy a sorminta ne szakadjon meg, Vincze Péter a befejezés előtt 12 másodperccel üres kapus góllal tette magabiztossá a fehérvári győzelmet. A SAPA Fehérvár okos játékkal győzte le jól felkészített ellenfelét, és előnyből várhatja a folytatást a két győzelemig tartó elődöntőben. A második mérkőzést szerdán játsszák a felek, Bledben.

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – HD Mladi Jesenice 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Székesfehérvár, 350 néző

Vezette: Babic, Nagy A., Gangel, Soós D.

Sapa: Rajna – Arany, Reiter A., Kocsis F. (1), Erdély 1, Vincze P. 1 (1) – Árkovics, Varga A., Pillók, Tóth G.(1) , Sárpátki (1) – Rusk, Korbuly, Németh A. 1, Sofron Á., Szabó D. – Pukli, Lengyel L., Izsák, Reisz, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich.
HDM: Pavlic – Zupancic, Rakovic, Sodja, Lahajnar, Zupan – Kozar, Kraigher, Hadzic 1, Bizalj 1, Hribljan – Stan, Podlesnik, Török, Podrekar, Jazbec – Jeklic, Jensterle, Jeklic, Krasovec, Camdzic. Vezetőedző: Marjan Kozar

Kiállítások: 7 perc + végleges fegyelmi (Reisz) illetve 4 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik