Sport

Futsal: Jobbak voltak

Úgy tűnik kilábalt a Fehérvár Futsal Balogh 2000 az utóbbi hetek rossz sorozatából, és az Asterix SC Érd ellen megnyugtató győzelemmel zárt.

A győzelem reményében lépett parkettre a Fehérvár Futsal Balogh 2000 gárdája a futsal NB II Nyugati csoportjának 22. fordulójában. A piros-kékeknek egyáltalán nem úgy sikerültek az elmúlt három hétben lejátszott rangadók, mint elképzelték, hiszen a közvetlen rivális Ferencváros és a Dunakeszi Kinizsi is legyőzte őket, míg az ELTE-BEAC otthonában csak döntetlenre futotta. Közel egy kezdőcsapatra való sérültje, van az együttesnek, ám az Asterix SC Érd ellen kötelező, sőt önbizalom az növelő győzelem volt a cél.

Továbbra is többen vannak a maródiak listáján, Kovács Norbert már lábadozik térdoperációja után, ám Gál Dániel éppen csak átesett keresztszalag-műtétjén, míg Somogyi Balázsra a hírek szerint sérvműtét vár. Azzal ugyan valamelyest javult a helyzet, hogy Kéri Péter, valamint Mudra Ákos is ott volt a csapatban.

Némiképp meglepetés erejével hatott, és a tabella 10. helyén álló vendégek is kapkodták a fejüket, amikor szinte a találkozót nyitó sípszótól kezdve a fehérváriak kapusa, Reveland Zoltán a mezőnyben, a felezővonalon túl passzolgatott társaival. Ez három percig jó húzásnak is bizonyult, mivel rendesen beszorultak az érdiek, ám ekkor kapusuk, Gabay Gergely átlőtte a pályát, és a haza kapu közepében kötött ki a labda. Szóval idejekorán előnyhöz jutott az Asterix SC, és bő öt percet kellett Béres Zoltán egyenlítő góljára várni. Majd Béres a 11. percben újból betalált, és ekkor azt hittük, hogy végérvényesen beindul a Fehérvár Futsa szekere. Nem így volt, mert a 12. percben Kéri Péter büntetőterületen belül történt vétlen kezezését szándékosnak ítélte a játékvezető, a büntetőt, pedig Simon Péter magabiztosan lőtte a bal sarokba. Szerencsére Molnár Csaba a közvetlenül a szünet előtt bevette Gabay kapuját, így egygólos előnnyel mehetett pihenőre a vendéglátó gárda.

A fordulás után aztán, ha nehezen is, de a hazai henger bedarálta az egyre többet hibázó vendégcsapatot. Előbb Béres lőtt kis híján hálószaggató gólt a rövid felső sarokba, majd Molnár duplázott. Ekkor már egyértelmű volt a fehérvári fölény, és a hajrában még háromszor kellett kihalásznia az érdi hálóőrnek a labdát a kapujából. Kéri jól helyezett bombája ellen nem volt esélye, de ugyanez mondható el a rendkívül fiatal, mindössze a 18 évében járó Horváth László lövéseiről is, aki az utolsó percben kétszer mattolta.

A Fehérvár Futsal Balogh 2000 helyenként bíztató teljesítménnyel érvényesítette a papírformát, és tapad a tabellát vezető Dunakeszi, Külker SC, Ferencváros trióra. Legközelebb március 25.-én a BME Docler Akadémia elleni rangadón találkozhatnak a szurkolók a VOK-ban a piros-kékekkel.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Asterix SC Érd 8-2 (3-2)

Székesfehérvár, 100 néző

Vezette: Sztupák (Láposi, Patai)

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Reveland – Béres Z. 3, Molnár Cs. 2, Horváth Zs., Végvári. Cs: Hegedűs F. (kapus), Molnár V., Takács V., Mudra, Kéri 1, Orosz, Horváth L. 2 Vezetőedző: Reveland Zoltán

Asterix SC Érd: Gabay 1 – Machalek, Kántor, Simon 1, Piacsek. Cs: Suha, Imreh, Kozák, Godány, Panda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik