Sport

Jó helyre kerültek

Péntek délután sajtótájékoztatón mutatta be a Videoton három legújabb játékosát, Juhász Rolandot, Vítor Gomest, valamint Arturo Álvarezt.

Természetesen az első kérdéseket a 76-szoros magyar válogatott hátvédhez szegezték az újságírók. Talán nem véletlen, hiszen hetek óta az átigazolási időszak nagy kérdőjele volt, vajon hol fog kikötni több mint hét esztendő után a RSC Anderlecht játékosa. 2014 nyaráig szól ugyanis a szerződése a belga klubhoz, így ezt a fél szezont kölcsönben játssza a Videoton FC színeiben. „A legfontosabb, hogy rendszeresen játszani tudjak tavasszal. Nem lesz egyszerű dolgom, mert kiváló labdarúgók alkotják a Vidi keretét, sokan óva intettek, hogy a Vidiben nem fogok játszani. Négyen vagyunk a keretben belső védők, én szeretem a versenyhelyzetet. Az Anderlechtben sajnos felkészülési meccsen és a második csapatban sem kaptam lehetőséget nyár óta, kizárólag edzettem, így fizikailag rendben vagyok, de érthetően van némi meccshiányom. Úgy érzem, három-négy találkozó elég lesz ahhoz, hogy formába lendüljek. Ha jól teljesítek, akkor beszélhetünk csak újra a válogatottról, de természetesen az a célom, hogy visszakerüljek a nemzeti tizenegybe. 2014 nyaráig a belga klub labdarúgója vagyok, de nem zárkózok el semmi elől, így attól sem, hogy félévnél tovább is a Vidiben szerepeljek. Több lehetőségem lett volna keletre szerződni, de nem igazán vonzott a lehetőség. A Videotont viszont jó néhányszor személyesen láttam Európa-liga mérkőzésen, az ősz folyamán és sokat beszéltem Torghelle Sándorral is. A Vidi a legprofibb klub Magyarországon, ráadásul José Gomes ragaszkodott hozzám, nagyon szerette volna, hogy idejöjjek. ” – nyilatkozta Juhász Roland.

„Eddig remekek a tapasztalataim, azon túl, hogy meglehetősen hideg van. A törökországi edzőtáborban megismertem a játékosokat, a szakmai stábot, úgy gondolom, jó helyre kerültem. A Ligakupában már bemutatkoztam, kaptam húsz percet, ám több idő kell, hogy véleményt mondhassak a magyar futballról. Azt tapasztaltam, versenyképes a bajnokság, kemény dolgom lesz a védőkkel, de állok elébe.” – mondta az amerikai utánpótlás válogatottban is bemutatkozó, de Salvador nemzeti tizenegyének tagja, Arturo Álvarez.

A harmadik új szerzemény, a portugál Vítor Gomes, aki a Rio Ave együttesétől került kölcsönbe a piros-kékekhez. „A Videoton szervezett klub, minden feltétel adott az eredményes munkához, a magam részéről mindent megteszek majd, hogy a csapat sikereket érjen el és bár egyelőre kölcsönbe érkeztem, igyekszem úgy teljesíteni, hogy hosszabb időre is a klubnál maradhassak.  Mindenképpen előrelépés a karrieremben, hogy itt lehetek.” –fogalmazott a védekező középpályás.

Mindhárman akár egyszerre pályára léphetnek szombaton Vácott a Magyar Kupában. Más kérdés, hogy a hírek szerint a váci pálya egyáltalán nincs játékra alkalmas állapotban, így kérdéses az összecsapás megrendezése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik