Sport

Újabb Gomes a Vidiben

Vitor Gomes a Rio Ave csapatától érkezett, a portugál középpályás egyelőre kölcsönben tölti a tavaszt Sóstón.

A salvadori Arturo Álvarez szerződtetése után a piros-kék klub hétfőn bejelentette második téli igazolását, pedig a portugál sajtó szerint a 25 esztendős játékos már a múlt héten elköszönt a társaitól Portugáliában, és a helyi lapok szerint már akkor biztos volt, hogy a Videotonhoz igazol. Vítor Gomes a Rio Avéban nevelkedett, az első csapatban több mint száz bajnokin lépett pályára, az ősszel azonban nem kapott túl sok játéklehetőséget, és azzal sem tudott élni. Az őszi tizenöt mérkőzésén nem szerzett gólt, a bajnokságban tíz meccsen összesen 256 percet töltött a pályán, kilencszer csereként állt be. Klubja 2008-ban már kölcsönadta őt az olasz Cagliarinak, ám egyszer sem lépett pályára a szárdoknál, így visszatért Portugáliába. A 25 éves középpályás játszott a portugál U20-as és U21-es válogatottban is.

A védekező középpályás fél évre kölcsönbe érkezik Fehérvárra, de a Videotonnak a nyáron opciós joga lesz a kivásárlására.

„Örülök, hogy a Vidiben folytathatom a pályafutásomat. Úgy érzem, jó döntést hoztam, mert a Videoton FC komoly klub, nagy tervekkel és célokkal, amelyek megvalósításához minden körülmény adva van. Bízom benne, hogy teljesítményemmel segítem majd a klubot, mindent meg fogok tenni ezért” – nyilatkozta Vítor Gomes a vidi.hu-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik