Sport

A szolnoki klub is megszólalt a zászlóügyben

Az Olaj vezetősége közleményt adott ki:a házigazdák az érintett szervezetekkel, valamint a vendégcsapat biztonsági szolgálatával egyeztetve szervezték meg a mérkőzést.

Mint ismert, az Eurochallenge Kupában a Szolnoki Olaj legutóbbi mérkőzésére, az izraeli Hapoel Holon ellen, a szervezők nem engedték be a magyar szurkolók drapériáit, valamint a magyar zászlót.

Ezügyben korábban a rendőrség és a szolnoki polgármester is megszólalt, valamint a szurkolók is kiadtak egy kommünikét, melyben leírták, mélyen megbotránkoztak a történteken, csütörtök este pedig a klub is kiadta hivatalos közleményét.

A Szolnoki Olaj közleménye:
A Szolnoki Olaj KK a közelmúltban megrendezett, negatív nemzetközi visszhangot kiváltó és a sportszerető közönség számára hátrányos szankciókkal járó labdarúgó mérkőzés kedvezőtlen tapasztalatai tükrében fokozott figyelemmel és az érintett szervezetekkel valamint a vendégcsapat biztonsági szolgálatával egyeztetett intézkedésekkel készült a Hapoel Holon elleni EuroChallange találkozóra.

A Klub – amely 50 éves fennállása alatt – elkötelezett híve annak, hogy a rendezvényein politikai -, vallási-, felekezeti hovatartozásra való tekintettel kirekesztő megnyilvánulások ne forduljanak elő.

A Klub a pályán elért eredményeket tartja az egyetlen mértékadó teljesítménynek, s ezen hitvallását elvárja a szurkolóitól, ellenfeleitől, minden kosárlabdát kedvelőtől.

A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. vezetősége ezúton kívánja megerősíteni, hogy a csapat mérkőzésein és rendezvényein a jövőben is minden eszközzel fel fog lépni bármilyen megkülönböztető megnyilvánulással szemben.

2013. február 21.

Szolnoki Olaj KK Kft

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik