Sport

Videoton: Irány Belek!

Több magyar csapathoz hasonlóan a Videoton FC együttese is vette a sátorfáját, és meg sem állt Belekig. A piros-kékek egy hetet töltenek a törökországi edzőparadicsomban.

Ez idő alatt több felkészülési mérkőzéseken is pályára lépnek José Gomes tantványai. Az első találkozó időpontja, valamint az ellenfél már ismert: február 13-án, szerdán az orosz első osztályban szereplő RFK Tyerek Groznij-jal mérkőznek.

José Gomes a bajnokokvarosa.hu internetes portálnak nyilatkozott az elutazás előtt:

– Két dolog miatt fontos az utazásunk. Egyrészt a soron következő tétmérkőzésekre akarunk felkészülni, másrészt, pedig, hogy minden játékosunkat látni akarom mérkőzés közben. Erre nagy szükség van, mert néhányukat eltérő poszton is szeretném kipróbálni. Ezen a téren még nem ismerem kellőképpen a keretet, azaz kit lehet a jelenlegitől eltérő szerepkörben pályára küldeni. A hazai Magyar Kupa meccsen is volt erre példa, Szolnoki Roland akkor teljesen mást játszott, mint korábban, illetve Filipe Oliveirát is megnéztük, mire képes balhátvédként. Ezek a tapasztalatok nagyon lényegesek, hiszen tudnom kell, hogy egy adott meccsszituációban bele kell nyúlnom a csapatba, akkor milyen variációs lehetőségek állnak a rendelkezésemre. – mondta a Videoton FC vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik