Sport

Gólgazdag fehérvári továbbjutás

A Videoton FC az utolsó negyedórában lőtt három találatnak köszönhetően magabiztosan, kettős győzelemmel, 10-3-as gólaránnyal jutott tovább a Magyar Kupában.

 

Egy héttel ezelőtt 4-0-as sikerrel mutatkozott be a fehérváriak új szakvezetője, José Gomes, aki elődjével ellentétben a hatékony támadójáték mellett tette le a voksát.

A zalaiak az esélytelen nyugalmával léphettek pályára, a Vidi, pedig kisé felforgatott összeállításban is bizonyította, hogy lényegesen jobb csapat. A 8. percben már kettő nullára vezetett Uros Nikolics, és Paulo Vinicius találatával a fehérvári gárda. A 20. percre szépítettek a házigazdák Nánási Balázs góljával. Aztán Uros Nikolics megszerezte második gólját, majd a 43. percben Szekeres Adrián szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, amelyért pirosat kapott Kassai Viktortól, a ZTE pedig tizenegyest. Darko Pavicsevics állt a labda mögé, és a jobb alsóba lőtt.

A szünet után sem álltak le a csapatok a góllövéssel, mondhatjuk azt is, hogy potyogtak a gólok. Előbb Denisz Grbics vágta be Hajdú Norbert labdáját Tomás Tujvel kapujába, de innentől már csak piros-kék találatoknak örülhettek a csapatot elkísérő drukkerek. Annak ellenére, hogy emberhátrányban volt a Videoton a folytatás már csupán róluk szólt. Kovács István és a két meccsen három gólt szerző Filpie Oliveira is nagyszerű gólt lőtt, és a csereként beálló, és az első meccsen duplázó Nikolics Nemanja is betalált a 87. percben, magabiztossá téve ezzel a továbbjutást a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. Itt a szintén NB II-es Dunakanyar-Vác FC lesz az ellenfelük. Az első mérkőzést február 23.-án, 14 órakor rendezik Vácon.

Jegyzőkönyv:

Magyar Kupa
Nyolcaddöntő, visszavágó
Zalaegerszegi TE FC – Videoton FC 3–6 (2-3)

Zalaegerszeg, 1200 néző

Vezette: Kassai (Erős, Ring Gy.)
ZTE: Jahic – Simonfalvi, Nánási, Kovács G., Pál D. (Kocsárdi, 51.) – Máté P., Grbic, Frizoni, Hajdú N. – Szegleti (Babati, 58.) – D. Pavicsevics
Videoton FC: Tujvel – Szolnoki, Szekeres A., P. Vinícius, H. Sánchez – U. Nikolics, Mitrovics – Haraszti (F. Oliveira, 55.), Kovács I., Gyurcsó (Caneira, 46.) – Paraiba (Nikolics N., 71.)
Gólszerző: Nánási, D. Pavicsevics (11-esből), Grbic illetve U. Nikolics (2), P. Vinícius, Kovács I., F. Oliveira, Nikolics N.
Kiállítva: Szekeres A. (43.)
Továbbjutott: a Videoton FC, kettős győzelemmel, 10–3-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik