Sport

Visszapillantó: Nem volt könnyű

A SAPA Fehérvár AV 19 nagyszerű győzelmet aratott a Salzburg felett, amelynek aktív részese volt a kiválóan védekező Horváth András is.

A sokszoros válogatott bekk immár 2007 óta erősíti a kék-fehéreket, jó néhányszor jégre lépett a többszörös bajnok Red Bull ellen, de úgy látja, hogy a péntek esti teljesítményük jó alapot jelenthet a folytatás szempontjából. Más kérdés, hogy az, aki esetleg nem látta az összecsapást úgy vélheti, hogy egyáltalán nem volt nehéz dolguk a fehérvári legényeknek. mivel négy egyre nyertek. Ennek azonban éppen ellenkezőjét állítja Horváth.

– Az eredmény is csak a végén lett nagyobb különbségű, végig szoros volt a találkozó. A lefújás előtt nyolc perccel egy ötperces emberelőny után nagyon hamar négy a négy, majd négy a három volt az ellenfélnek, ahol elég nagy lehetőségeik voltak a felzárkózáshoz. Egyáltalán nem nevezném simának, szerintem borzalmasan jól játszottunk. Talán, ha én értékelhetek, akkor ezen a mérkőzésen játszottunk ebben a szezonban, a legjobban. Nagyon jól tartottuk a védekező taktikát, nem engedtük őket a kapunk közelébe, gyorsan kilőttük a harmadunkból a korongot. Emellett rengeteget lőttünk, minden szögből próbáltunk kapura lőni, veszélyesek voltunk az ellenfél kapujára.

Vasárnap újabb „emberes” feladat vár a gárdára, hiszen a tavalyi bajnok EHC Liwest Linzhez látogatnak.

– Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy kiélezett küzdelem folyik az első hatba kerülésért, tudjuk azt, hogyha valamilyen oknál fogva nem sikerül ott ragadni, akkor nagyon rettentően nehéz meccsek elé nézünk. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy minél több pontot próbáljunk meg szerezni, hiszen akkor egy sokkal kedvezőbb helyzetből, biztosan a rájátszásban tudhatnánk magunkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik