Sport

Még mindig makulátlan a hazai mérleg

A férfi kosárlabda bajnokság 12. fordulójában az Alba Fehérvár hazai környezetben 14 pontos győzelmet aratott a Szova KC-Szombathely ellen, és továbbra is a tabella élén áll.

Nehézkesen kezdődött, és bizony egészen a 7. percig kellett arra várni a hazai szurkolóknak, hogy kedvenceik előnyhöz jussanak. Igaz, ez tiszavirág életűnek bizonyult, és szombathelyi vezetéssel zárult az első tíz perc. Nem mondhatni, hogy összeszedetten játszott volna a Fehérvár, mivel rengeteg technikai hiba, és pontatlan dobás jellemezte ezt a periódusukat. Bódi Ferenc, aki amúgy hasznosan játszott, sok labdát szerzett, de képtelen volt a büntetőket maradéktalanul értékesíteni – hatból mindössze egy talált utat a kosárba az első félidőben. A folytatásban azért összekapta magát a kék-fehér alakulat, és nemcsak visszavették a vezetést, hanem magabiztos előnyt is kovácsoltak. Közel ötvenszázalékosan dobtak mezőnyből, és már büntetők is jobban célba találtak. A nagyszünetre aztán a kilencpontos fór  pillanatok alatt semmivé vált, ennek oka, hogy főleg a védekezés vált puhává, és könnyű kosarakat tudtak szerezni a sárga-feketék.

A harmadik negyed nagy csatát hozott, nem tudtak a csapatok elszakadni egymástól, minden apró pontért körömszakadtáig meg kellett küzdeniük. A 27. percben hat pontos előnyt kovácsolt a Fehérvár, amelyet a játékrész végéig megtartott, sőt még egyel növelt is. Jobban koncentrált ebben az időszakban az Alba, és ez már megmutatkozott támadásban, és védekezésben egyaránt. A záró tíz perc egyértelmű hazai fölényt hozott, a Falco nehézkessé vált, csupán az utolsó percekben támadtak fel, de ekkor már késő volt ahhoz, hogy bármilyen nagyobb mérvű változást tudjanak kierőltetni. A Dzunics-tanítványok szinte az összes akciójukat kosárral fejezték be, esélyt sem adva számukra a felzárkózáshoz.

Megérdemelt Alba siker született a fehérváriak alapszakaszbeli utolsó előtti mérkőzésén, és ami a lényeg őrzik első helyüket a tabellán tíz győzelem mellett két vereséget gyűjtve. Ezen kívül, ami külön örvendetes, továbbra is veretlen a Gáz utcában a kék-fehér gárda!

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár – Falco-SZOVA-Trend Optika KC Szombathely 83-69 (13-18, 25-20, 25-14, 20-17)

Székesfehérvár, 2000 néző
V.: Benczur, Ádám, Szabó G.

Fehérvár: Moore, Wood, Bódi, Hollis, Keller Á. Csere: Supola, Medve, Juhos, Lekli

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Falco: Kálmán, Levy, Will, Ivosev, Fey. Csere: Harazin, Janickin, Simon L., Szanati, Váradi B.

Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása: 4. p.: 5-7, 7. p: 11-9, 12. p.: 17-21, 14. p.: 26-23, 17. p.: 34-25, 22. p: 40-42, 26. p: 51-48, 30. p.: 61-52, 34. p.: 74-56, 38. p: 78-62.

Edzőszemmel:

– Megérdemeltük ezt a győzelmet, mert az első perctől kezdve jól kosárlabdáztunk, annak ellenére, hogy az első félidőben nagyon pontatlanok voltak a dobásaink. A szünet után, pedig azzal a ritmussal, amit diktáltunk meg tudtuk törni az ellenfelünk ellenállását. – Dzunics Braniszlav a Fehérvár vezetőedzője

– Jól felkészültünk, és a harmadik negyedtől eltekintve, amit terveztünk nagyjából megcsináltuk. 17 eladott labdával, és 18 támadó lepattanóval viszont nem lehet meccset nyerni, sajnálom, mert szívünket, lelkünket kitettük, de ma ennyivel jobb volt az Alba. –  Bencze Tamás a Szombathely vezetőedzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik